"Konekesko Latvija" notikušas izmaiņas padomē un mainījies nosaukums

Rīga, 17.apr., LETA. Dāņu "DA Agravis Machinery Holding" piederošā lauksaimniecības tehnikas tirgotāja "Konekesko Latvija" mainījusi nosaukumu uz "Baltic Agro Machinery", liecina informācija "Firmas.lv".

Izmaiņas veiktas ceturtdien, 16.aprīlī, kad vienlaikus reģistrētas arī izmaiņas kompānijas padomē.

Uzņēmumā amatu atstājis līdzšinējais uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Jarko Juhani Karjalainens, kura vietā šajā amatā iecelts Jenss Skifters. Padomes locekļu krēslus atstājuši Mika Tapani Lehtinens un Timo Antero Pesonens. Vietā padomes priekšsēdētāja vietnieka amatā iecelts Hennings Hārs un padomes loceklis Bū Jepesens.

LETA jau ziņoja, ka agroagroindustrijas uzņēmumu grupa "Danish Agro Group" kļuvusi par Baltijas "Konekesko" uzņēmumu īpašnieku. Darījumu, kas noslēdzās 31.martā, pabeigt ļāva Eiropas konkurences iestāžu apstiprinājums "Danish Agro" grupas veikto atlikušo 55% akciju iegādei trijos CLAAS lauksaimniecības tehnikas dīleru uzņēmumos Baltijā - "Konekesko Eesti", "Konekesko Latvija" un "Konekesko Lietuva".

Eiropas konkurences iestādes deva apstiprinājumu, kad tika izpildīti visi nosacījumi attiecībā uz Igaunijā jau pastāvošās tehnikas tirdzniecības darbības, kas pieder "Danish Agro" grupai, nodalīšanu.

LETA jau ziņoja, ka Eiropas Komisija (EK) 4.februārī sākusi vērtēt darījumu, kura rezultātā "Danish Agro Group" kļūs par Baltijas "Konekesko" uzņēmumu īpašnieku.

Tāpat vēstīts, ka 2017.gada februārī "Kesko" korporācijai piederošais "Konekesko Ltd" pārdeva 45% no savu Baltijas meitas uzņēmumu akcijām "Danish Agro a.m.b.a." grupas uzņēmumam "DAVA Agravis Machinery Holding". Darījuma ietvaros tika noslēgts līgums, kas paredzēja iespēju palielināt "Danish Agro" grupas īpašuma daļu, iegādājoties visas Baltijas tehnikas tirdzniecības uzņēmumu akcijas un "Konekesko" lauksaimniecības tehnikas biznesu Somijā. Ar paziņojumu par iegādi puses vienojās par atlikušo 55% Baltijas uzņēmumu akciju nodošanu un "Konekesko lauksaimniecības tehnikas biznesa pārņemšanu Somijā.

"Konekesko Latvija" reģistrēta 1999.gadā, un tās pamatkapitāls ir 6,609 miljoni eiro. 2018.gadā tā strādāja ar 56,770 miljonu eiro apgrozījumu un 1,964 miljonu eiro peļņu. 2019.gada dati vēl nav publiskoti.