Telekomunikācijas uzņēmuma "Baltcom" apgrozījums pērn pieauga par 3,6%

Rīga, 17.apr., LETA. Telekomunikācijas uzņēmums "Baltcom" pērn strādāja ar 17, 713 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet zaudējumi saruka 3,1 reizi un bija 620 565 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. 

Gada pārskatā norādīts, ka pērn "Baltcom" ieņēmumi no televīzijas un interneta pakalpojumiem veidoja 16,457 miljonus eiro, no fiksētiem un mobiliem telefonsakariem - 624 156 eiro, no elektrības pārdošanas - 335 944 eiro, savukārt no citiem pakalpojumiem - 295 634 eiro.

Vadības ziņojumā vēstīts, ka pērn "Baltcom" turpināja platjoslas tīkla modernizāciju, palielināja optiskā tīkla pārklājumu, kā arī paplašināja televīzijas pakalpojuma piegādi. Tāpat uzņēmuma investīcijas palielināja klientiem pakalpojuma kvalitāti un stabilitāti, nodrošinot 1000 megabitus sekundē. 

Vadības ziņojumā sacīts, ka pērn "Baltcom" sāka "Open" interaktīvās televīzijas pakalpojumu, kā arī ieviesa klientu attiecību pārvaldes sistēmu. 

Nākotnē "Baltcom" vadība plāno turpināt modernizēt tīklu, palielinot interneta pieejamību, kā arī ieviesīs papildus pakalpojumu kvalitātes monitoringa sistēmas, kuras nodrošinās ātrāku tehnisko problēmu identificēšanu. Vienlaikus kompānija vadība plāno izpētīt mākslīgā intelekta iespējas klientu apkalpošanas uzlabošanai.

"Baltcom" 2018.gadā strādāja ar 17,099 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet zaudējumi saruka gandrīz divas reizes un bija 1,914 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 1991.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 33,011 miljons eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir mobilo sakaru operators "Bite Latvija". Patiesais labuma guvējs ir ASV pilsonis Džonatans Miltons Nelsons.

LETA jau ziņoja, ka Konkurences padome marta sākumā nolēma atļaut "Bite Latvija" apvienoties ar "Baltcom". 28.februārī "Bite Latvija" ir noslēdzis "Baltcom" iegādes darījumu, un turpmāk uzņēmums darbosies "Bites" grupā. "Baltcom" iegādes darījums ir solis tuvāk kompānijas ilgtermiņa attīstības mērķim - stiprināt "Bites grupas" uzņēmumu pozīcijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) tirgū, klientiem piedāvājot arvien plašāku pakalpojumu portfeli. 

Darījuma vadošais finanšu konsultants pārdevējam bija "Superia Corporate Finance". Darījuma juridiskās konsultācijas pārdevējam sniedza advokātu birojs "Sorainen" un pircēju konsultēja advokātu birojs "Fort".

Kā ziņots, "Bite Latvija" 2018.gadā strādāja ar 99,978 miljonu eiro apgrozījumu un 14,964 miljonu eiro peļņu. "Bite Latvija" reģistrēta 2005.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 99,085 miljoni eiro. "Bite Latvija" vienīgā īpašniece ir "Bite Lietuva", kas ir starptautiskās aktīvu pārvaldīšanas kompānijas "Providence Equity Partners" uzņēmums.

Uzņēmumam "Bite Latvija" pilnībā pieder arī datu pārraides pakalpojumu nodrošinātājs "Latnet", kas pērn strādāja ar apgrozījuma pieaugumu par 55% līdz sešiem miljoniem eiro un peļņas pieaugumu par 5% līdz 289 021 eiro.