papildināta - IT uzņēmuma "Datakom" apgrozījums pērn pieauga par 8,5%

(Pievienots "Datakom" komentārs 7.-9.rindkopā.)

Rīga, 25.marts, LETA. Informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmums "Datakom" pagājušajā gadā strādāja ar 14,298 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 73,5% un bija 418 091 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Gada pārskatā norādīts, ka pērn "Datakom" ieņēmumi no preču pārdošanas Latvijā veidoja 6,251 miljonu eiro, bet no pakalpojumu sniegšanas Latvijā - 5,374 miljonus eiro. 

Vienlaikus no pakalpojumu sniegšanas pārējās Eiropas Savienības valstīs "Datakom" pērn guvusi ieņēmumus 2,073 miljonu eiro apmērā, ieņēmumi no preču pārdošanas pārējās Eiropas Savienības valstīs veidoja 385 522 eiro, kamēr ieņēmumi no pakalpojumu sniegšanas trešajās valstīs bija 185 032 eiro, bet ieņēmumi no pamatlīdzekļu iznomāšanas veidoja 28 769 eiro.

Vadības ziņojumā minēts, ka pērn "Datakom" turpināja attīstīt gan jaunus infrastruktūras uzturēšanas un pārvaldības pakalpojumus komercuzņēmumiem un valsts sektoram, gan programmatūras izstrādes pakalpojumus.

Vadības ziņojumā sacīts, ka pērn kompānija palielināja eksportu un turpināja meklēt jaunus eksporta tirgus.

Nākotnē "Datakom" vadība plāno turpināt sākto darbu Eiropas un Skandināvijas tirgos, kā arī pielāgot pakalpojumus vietējā un globālā tirgus attīstības tendencēm ar jauniem risinājumiem.

"Datakom" valdes loceklis Jānis Čupriks aģentūrai LETA norādīja, ka apgrozījums lielākoties audzis pateicoties pašu izveidoto risinājumu - "TikiTaka POS", "TikiTaka Pay" un "GDPR-in-a-box" - attīstībai. Viņš uzsvēra, ka uzņēmums turpinās tos attīstīt, tostarp arī "TikiTaka" kases un kases sistēmu produktus.

Pēc Čuprika minētā, kompānija sagaida ieņēmumu pieaugumu gan vietējā, gan ārējos tirgos, pastiprināti strādājot pie Vācijas tirgus apgūšanas. 

Viņš atzīmēja, ka vienlaikus lielu uzsvaru uzņēmums liek uz produktivitātes audzēšanu, nodrošinot uzņēmumos esošo rīku apvienošanu, drošu darbu attālināti un analītikā balstītus mērījumus patiesai darbinieka efektivitātei. 

"Datakom" 2018.gadā strādāja ar 13,18 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 3,3 reizes un bija 1,577 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 1994.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 213 000 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Uldim Semeikam piederošā SIA "Datlex". "Datakom" pamatdarbība ir informācijas sistēmu un datortehnikas infrastruktūras risinājumu piegāde, uzturēšanu un programmatūras izstrāde.