No šodienas automašīnu satiksmei slēgta Cēsu ielas posms Valmierā

Rīga, 25.marts, LETA. No šodienas līdz 25.aprīlim automašīnu satiksmei slēgta Cēsu iela posmā no Fabrikas ielas līdz Krāsotāju ielai Valmierā, aģentūru LETA informēja SIA "Valmieras ūdens" sabiedrisko attiecību speciāliste Ingrīda Kraukle.

Cēsu ielas posmā no Fabrikas ielas līdz nekustamajam īpašumam Cēsu ielā 15 plānota kanalizācijas tīkla izbūve 80 metru garumā. Sabiedriskā transporta kustība remontdarbu laikā saglabāsies pa līdzšinējo maršrutu, tiks nodrošināta kustība gar ceļa darbu zonu. Gājēju kustība tiks nodrošināta pa esošo ietvi ceļa darbu zonai pretējā pusē, skaidroja Kraukle.

LETA jau ziņoja, ka SIA "Valmieras ūdens" šosezon plāno investēt 1,87 miljonus eiro ūdensapgādes, kanalizācijas un siltumapgādes sistēmu tīklu attīstībā.

Kraukle norādīja, ka ar kanalizācijas tīklu izbūvi Cēsu ielas posmā trešdien tiek uzsākta "Valmieras ūdens" būvniecības sezona.

Viņa stāstīja, ka ūdensapgādes, kanalizācijas un siltumapgādes tīklu pārbūve un izbūve šogad plānota gandrīz piecu kilometru garumā Valmieras pilsētas un Valmieras pagasta teritorijā. Daļa no šī apjoma tiks realizēta vērienīgā projektā "Siltumenerģijas pārvades sistēmas pārbūve Valmieras pilsētā", kad paralēli siltumtrases pārbūvei notiks arī ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu būvniecība.

Projekta gaitā tiks savienota jaunbūvējamā katlumāja Dakstiņu ielā 1 ar esošās katlumājas Rīgas ielā 25 siltumtīkliem, kā arī izbūvēs jaunus siltumtrases posmus Dakstiņu, Ķieģeļu, Limbažu, Beātes un Dārza ielās papildus rekonstruēti esošie siltumtrases posmi Annas, Miera, Kārļa, Garā, Rīgas un Andreja Upīša ielās.

Vēl šajā būvniecības sezonā "Valmieras ūdens" ieplānojis ūdensapgādes sistēmas pārbūvi Mērnieku ielā, Sēļu ielā, Salacas ielā, Ezera ielā, kā arī SIA "Lauktehnikas enerģētiķis" rūpnieciskajā zonā un Vienības ielā, Valmiermuižā, kur rekonstruēs esošo tīkla posmu un izbūvēs jaunu. Būvniecības laikā ieplānota arī kanalizācijas tīkla sakārtošana Vienības ielā, Valmiermuižā. Plānota jaunu ūdensvada un kanalizācijas posmu izbūve Šķesteru ielā, Briežu ielā un Jāņparka ielā. Tāpat kā katru gadu, arī šogad nomainīs un atjaunos bojātos hidrantus, uzsvēra Kraukle.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, 2018.gadā "Valmieras ūdens" apgrozījums bija 7,878 miljoni eiro, kas ir par 16,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās 2,2 reizes un bija 483 724 eiro.

Finanšu dati par pagājušo gadu vēl nav pieejami.