"Kursa MRU" apgrozījums pērn saruka par 22%; peļņa augusi līdz 888 060 eiro

Rīga, 23.marts, LETA. Mežu apsaimniekošanas uzņēmums "Kursa MRU" pagājušajā gadā strādāja ar  1,193 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 22% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 7,3 reizes - līdz 888 060 eiro, liecina informācija "Firmas.lv". 

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka aizvadītajā gadā "Kursa MRU" apgrozījums samazinājās, jo mazliet samazinājās pārdoto ciršanas tiesību apmērs. Savukārt pārējie uzņēmuma saimnieciskās darbības ieņēmumi salīdzinājumā ar gadu iepriekš ir palielinājušies par 90,1%, jo palielinājies pārdoto nekustamo īpašumu apmērs. 

Kompānijas vadība arī norāda, ka arī 2019.gadā uzņēmums galvenokārt pārdeva cirsmas izstrādei, sniedza augsnes sagatavošanas pakalpojumus un pirka-pārdeva īpašumus. Pērn uzņēmums iegādājās arī dažādus pamatlīdzekļus, kas nepieciešami uzņēmuma saimnieciskās darbības nodrošināšanai, tostarp vienu meža tehniku nomainīja pret jaunu.

2019.gadā uzņēmums plāno turpināt nodarboties ar tā darbības veidiem - mežsaimniecību, kokmateriālu sagatavošanu (mežizstrādi) un pievešanu, augsnes gatavošanu un nekustamo īpašumu biznesu, kā arī centīsies saglabāt savu nišu gan vietējā tirgū, gan Eiropas Savienības (ES) tirgū.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Kursa MRU" 2018. gadā strādāja ar 1,53 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 41,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka 2,6 reizes - līdz 121 736 eiro.

 

Uzņēmums ir reģistrēts 1994.gadā un tā pamatkapitāls ir 142 290 eiro. Kompānija pilnībā pieder Edgaram Dupužam.