"airBaltic Training" apgrozījums pērn pieaudzis par 9,9%

Rīga, 19.marts, LETA. Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" meitassabiedrība "airBaltic Training" pērn strādāja ar 3,788 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa bija 88 449, kas ir teju divreiz vairāk nekā 2018.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. 

Vadības ziņojumā norādīts, ka pērn aviācijas sektors reģionā turpināja augs, un uzņēmums bija spējīga sasniegt 3,788 miljonu eiro apgrozījumu. Uzņēmuma vadība skaidro, ka ieņēmumi no B737 tipa reitinga apmācībām un simulatora iznomāšanas, kas bija "airBaltic Training" galvenie ieņēmumu avoti iepriekšējos gados, ir samazinājušies saistībā ar B737 lidmašīnu flotes problēmām un skaita samazināšanos reģionā. Vietējās bankas, kura nodrošināja finansējumu studentiem sākotnējās pilotu apmācības programmai, sabrukums bija ierobežojošs faktors lielākam ieņēmumu pieaugumam. Neskatoties uz to, pozitīvie faktori kompensēja izmaksu pieaugumu. 

Tāpat vadības ziņojumā teikts, ka 2019.gadā, kā plānots, tika uzbūvēti divi angāri "Diamond" lidmašīnu apkopēm. Angārs tiks izmantots pašu īpašumā esošo lidmašīnu novietošanai un apkopēm, kā arī trešo pušu lidmašīnu tehniskām apkopēm, sākot no 2020.gada februāra. 

Mātes kompānijas "airBaltic" "A220-100/300 FFS" simulatora iegāde ir īstenota, un simulators sadarbībā ar "airBaltic Training" tika uzstādīts un pārbaudīts atbilstoši jaunajiem Eiropas Aviācijas drošības aģentūras noteikumiem 2019.gada novembrī, kas bija gandrīz divus mēnešus agrāk nekā sākotnēji plānots. Tas ļāva uzņēmumam ģenerēt papildus ieņēmumus par šīs ierīces tehniskās apkopes pakalpojumiem. 

"airBaltic Training" noslēdza pārskata gadu ar 88 449 eiro peļņu, kas ir 1,9 reizes vairāk nekā 2018.gadā. 

"airBaltic Training" pamatdarbība ir dažādu ar aviāciju saistītu apmācību sniegšana. Uzņēmuma apgrozījums 2018.gadā bija 3,447 miljoni eiro un peļņa - 47 438 eiro. "airBaltic Training" vienīgais īpašnieks ir "airBaltic". Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.