"SEB banka" palielinājusi kredītlimitu tirdzniecības uzņēmumam "Diāna" līdz 1,2 miljoniem eiro

Rīga, 11.marts, LETA. "SEB banka" palielinājusi kredītlimitu tirdzniecības uzņēmumam "Diāna" līdz 1,2 miljoniem eiro, aģentūrai LETA pavēstīja "SEB bankas" uzņēmumu segmenta komunikācijas vadītāja Ieva Bethere.

Viņa norādīja, ka līdz ar kredītlimita palielināšanu tirdzniecības uzņēmums "Diāna" plāno plašāk attīstīt darbību Latvijā.

Tāpat Bethere minēja, ka paralēli uzņēmuma pamatdarbībai, kas ir pārtikas, saimniecības preču un būvmateriālu mazumtirdzniecības nodrošināšana un attīstīšana Latvijā, uzņēmums aktīvi attīsta nepārtikas preču importu un to vairumtirdzniecību. Līdz ar to kredītlimita palielinājums dos uzņēmumam iespēju plašāk attīstīt tieši importēto produkciju.

"Diānai" ir deviņi pārtikas veikali Ventspilī, kas strādā ar zīmolu "Citro". Zīmols "Citro" ir mazumtirdzniecības pārtikas veikalu ķēde, ko 2019.gadā izveidoja SIA "Latvian Retail Management", kurā apvienojušies uzņēmumi SIA "Gabriēla", "Diāna" un SIA "Lekon". 

Tāpat "Diānai" pieder būvmateriālu, dārza un mājsaimniecības preču mazumtirdzniecības veikalu tīkls "Mājai un dārzam", ko veido 16 veikali 14 Latvijas pilsētās. 

2018.gadā "Diāna" strādāja ar apgrozījumu 41,284 miljonu eiro apmērā un guva peļņu 1,399 miljonu eiro apmērā. Kompānija "Diāna" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 111 467 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas patiesais labuma guvējs ir Edvīns Bergmanis.