"Smartlynx" saņēmusi Starptautiskā Gaisa satiksmes asociācijas drošības sertifikātu operācijām Maltā

Rīga, 27.febr., LETA. Rīgā bāzētā aviokompānija "SmartLynx Airlines" ("Smartlynx") ir saņēmusi Starptautiskā Gaisa satiksmes asociācijas (IATA) operāciju drošības audita (IOSA) sertifikātu operācijām Maltā, aģentūru LETA informēja lidsabiedrības pārstāvji.

Iegūtais IOSA sertifikāts apliecina "Smartlynx" operāciju vadības sistēmas atbilstību starptautiskajiem standartiem.

Lidsabiedrībā norādīja, ka šis sertifikāts aviācijas nozarē ir plaši atzīts un kalpo kā novērtēšanas kritērijs, kas izstrādāts, lai apstiprinātu, ka aviosabiedrība ievēro visstingrākos noteikumus un praksi, kas regulē aviācijas drošību. Tas kompānijai paver jaunas attīstības iespējas gan jau pārstāvētajā aviācijas nomas tirgū, gan citās saistītajās biznesa nišās, turklāt sertifikāta esamība uzlabo pakalpojuma pārdošanas pozīcijas.

"SmartLynx" izpilddirektors Žigimants Surints pauda prieku, ka aviosabiedrības pūles tiek novērtētas ar tik augstu atzinību. "Šis sertifikāts ir pierādījums, ka izvēlētais uzņēmuma attīstības virziens ir pareizs un efektīvs, un vienlaikus tas komplimentē mūsu biznesa paplašināšanas plānus Maltā," norādīja Surints.

"SmartLynx" iepriekšējos gados jau ir saņēmusi IOSA sertifikātus Latvijā un Igaunijā, taču Maltā bāzētajai struktūrvienībai šī ir pirmā reize.

LETA jau ziņoja, ka "SmartLynx" apgrozījums pērn bija 215 miljoni eiro, kas ir par 25% vairāk nekā 2018.gadā. Lidsabiedrība pērn apkalpojusi 3,6 miljonus pasažieru, kas ir par 20% jeb 0,6 miljoniem pasažieru vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt kopējais apkalpoto reisu skaits ir pieaudzis par 2%.

Pērn lidsabiedrība savas operācijas veica ar 24 gaisa kuģiem. Kompānijas floti veido 16 "Airbus A320" un astoņas "Airbus A321" lidmašīnas.

"SmartLynx" dibināta 1992.gadā un tās pamatkapitāls ir viens miljons eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2018.gadā bija 140,952 miljoni eiro, bet peļņa 18,952 miljoni eiro. "SmartLynx" pilnībā pieder SIA "Smart aviation holdings", kura vienīgais īpašnieks ir Kiprā reģistrētais uzņēmums "Avia Solutions Group".