"Fitek": Finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmumi nākotnē varētu būt nopietni konkurenti

Rīga, 13.dec., LETA. Finanšu tehnoloģiju jeb "fintech" jaunuzņēmumi nākotnē varētu būt nopietni konkurenti biznesa informācijas apmaiņas nozarē, intervijā aģentūrai LETA prognozēja finanšu tehnoloģiju un e-rēķinu risinājumu uzņēmuma AS "Fitek" vadītājs Latvijā Edgars Strazds.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka šī nozare, kurā darbojas "Fitek", ir ļoti saistīta ar uzticamību, līdz ar to jaunuzņēmumam pārliecināt bankas vai valsts iestādes par saviem pakalpojumiem nākotnē varētu būt ļoti grūti. 

Kā skaidroja Strazds, jaunuzņēmumiem ir jābūt pierādāmiem rezultātiem, kā arī jāspēj pierādīt, ka attiecīgā tehnoloģija ir droša un nav viegli uzlaužama, lai garantētu, ka nenotiks datu noplūdes. 

"Mēs jau 21 gadu strādājam ar sensitīvu informāciju, mēs ļoti labi zinām, kā tas viss notiek, kādas varētu būt sekas un kā datus sargāt," teica Strazds.

Savukārt jautāts, cik "Fitek" būtu gatavs investēt jaunuzņēmumos, lai celtu sava uzņēmuma produktivitāti, Strazds sacīja, ka tas ir atkarīgs no katra gadījuma individuāli. 

"Lielākie līdzšinējie ieguldījumi ir mērāmi miljonos eiro, savukārt mazākie ir vien pārdesmit tūkstoši eiro," skaidroja "Fitek" vadītājs.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka pērn "Fitek" strādāja ar 4,229 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa, salīdzinot ar iepriekšējā gada zaudējumiem, veidoja 17 416 eiro. 

Kompānija reģistrēta 1998.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 296 928 eiro.

Pilna intervija ar "Fitek" vadītāju Edgaru Strazdu: http://www.leta.lv/plus/FB85020D-B872-4E9C-829B-CC3C1A25ECC0/