Polietilēna otrreizējās pārstrādes uzņēmums "Nordic Plast" apgrozījums pērn saruka par 4,3%

Rīga, 22.jūl., LETA. Polietilēna otrreizējās pārstrādes uzņēmums "Nordic Plast" pagājušajā gadā strādāja ar 6,192 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,3% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 2,5 reizes un bija 180 076 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā sacīts, ka pērn "Nordic Plast" strādāja, lai uzlabotu ražošanas procesa efektivitāti, kas arī deva rezultātu, bet gada otrajā pusē kompānijas finanšu rezultātus palīdzēja uzlabot Ķīnas tirgus slēgšana nepārstrādātu otrreizējo izejvielu ievešanai, kas būtiski samazināja izejvielu cenu "LDPE MIX" materiāliem.

Pēc kompānijas vadības minētā, "Nordic Plast" plāno turpināt darbu pie iekšējās efektivitātes uzlabošanas, kā arī paredzēts attīstīt dažādu polimēru materiālu "LDPE", "HDPE", "PP" granulu ražošanu. Tāpat, lai paplašinātu produktu klāstu, kompānija plāno strādāt pie jaunu produktu izstrādes.

Tāpat "Nordic Plast" vadība norāda, ka plānots paplašināt pārdošanu, iekļaujot Itālijas un Skandināvijas tirgus, savukārt tehnoloģiju jomā kompānija plāno uzlabot un pielāgot, kā arī automatizēt šķirošanas un priekšmazgāšanas līnijas.

2017.gadā "Nordic Plast" strādāja ar 6,467 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,3% mazāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa saruka par 18,2% un bija 73 143 eiro.

Kompānija "Nordic Plast" reģistrēta 2000.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 2,169 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir vides apsaimniekotājs "Eco Baltia grupa".