Pasažieru pārvadātāja "Nordeka" apgrozījums pērn samazinājies par 3,5%

Rīga, 20.jūn., LETA. Pasažieru pārvadātāja AS "Nordeka" apgrozījums pagājušajā gadā bija 14,091 miljons eiro, kas ir par 3,5% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija cieta zaudējumus 437 577 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2018.gadā reģionālajos maršrutos "Nordeka" autobusi nobrauca 11,653 miljonus kilometru, kas ir par 1,3% mazāk nekā 2017.gadā. Savukārt pasūtījumu braucienos autobusu nobraukums pērn veidoja 153 624 kilometrus, kas ir pieaugums par 19% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Tāpat kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka "Nordeka" ieņēmumi par pasažieru pārvadājumiem pērn bija 7,205 miljonu eiro apmērā, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir pieaugums par 3,7%. Ieņēmumu palielinājums saistīts ar pasažieru skaita pieaugumu - 2018.gadā pārvadāti 2,835 miljoni pasažieru, kas ir par 3,9% vairāk nekā 2017.gadā.

Pēc kompānijas vadības vēstītā, pērn "Nordeka" autobusos ieviesta bezskaidras naudas norēķinu sistēma un līdz gada beigām ar bezskaidras naudas norēķinu termināliem bija aprīkoti 90 autobusi.

Savukārt no Autotransporta direkcijas saņemtie maksājumu, pēc kompānijas vadības ziņojumā minētā, pērn veido 6,364 miljonus eiro, kas, salīdzinot ar 2017.gadu, ir par 11,2% jeb 804 350 eiro mazāk.

Vadības ziņojumā teikts, ka "Nordeka" šogad plāno veikt to maršrutu un reisu optimizāciju, kuri var radīt nelabvēlīgu situāciju uzņēmuma finansēm, jo piešķirtais valsts budžeta finansējums ir mazāks, nekā nepieciešams, lai segtu visas izmaksas, kas saistītas ar reģionālajiem pasažieru pārvadājumiem.

Uzņēmumam piederošo autobusu vidējais vecums ir 8,7 gadi, tāpēc, lai izpildītu Autotransporta direkcijas prasības, kompānijai nākotnē būs jāpārskata autobusu vecums katrā lotē, norādīts vadības ziņojumā.

2017.gadā "Nordeka" apgrozījums bija 14,602 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 1,51 miljons eiro.

"Nordeka" pamatdarbība ir pasažieru pārvadājumi starppilsētu nozīmes maršrutos. Uzņēmums nodrošina pasažieru pārvadājumus arī Latvijas Starptautiskās skolas skolēniem, pārvadājumus hokeja komandām "Rīgas Dinamo" un "HK Rīga" Kontinentālās hokeja līgas un Jaunatnes hokeja līgas čempionātu laikā, kā arī apkalpo basketbola komandu "VEF Rīga" un veic pasažieru pārvadājumu pēc pasūtījuma.

Uzņēmums "Nordeka" reģistrēts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2,669 miljoni eiro. Kompānijas patiesā labuma guvējs ir Juris Savickis.