"Omniva" ieņēmumi no sūtījumiem pirmajā ceturksnī auguši par 43%

Rīga, 19.jūn., LETA. Pasta sūtījumu pakalpojumu sniedzēja "Omniva" ieņēmumi no sūtījumiem Latvijā pirmajā ceturksnī auguši par 43%, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Omniva" apgrozījums pirmajā ceturksnī bija 1,74 miljoni eiro. Uzņēmuma sūtījumu ieņēmumi šajā periodā ir auguši par 43%, bet izdevumi, ietverot arī jaunu pakomātu uzstādīšanu, palielinājušies par 30%.

Šī gada pirmajā ceturksnī "Omniva" pakomātu un kurjeru sūtījumu apjoms pieaudzis par 49%, salīdzinot ar šo pašu periodu 2018.gadā. Visstraujāk auguši tieši pakomātu sūtījumu ieņēmumi - par 54%.

Straujais pieaugums lielā mērā skaidrojams ar jaunu pakomātu uzstādīšanu vietās, kurās iepriekš tie nebija pieejami, piemēram, Zilupē, Ērgļos, Koknesē, Viesītē, Liepājā, Dundagā, Vecumniekos, Ķegumā, Kārsavā, Ilūkstē un citviet. "Omniva" automatizēto sūtījumu saņemšanas tīklā Latvijā ir 162 pakomāti 79 dažādās pilsētās un apdzīvotās vietās.

"Ņemot vērā pakomātu tīkla paplašināšanas sniegtās iespējas un analizējot pieprasījumu, varam runāt par jaunu tendenci - arvien vairāk klientu dodot priekšroku tieši sūtījumu piegādei pakomātos, nevis piegādēm ar kurjeru. To pierāda mūsu dati, 2019.gada pirmajā ceturksnī pakomātu sūtījumiem sasniedzot jau 75% "Omniva" apgrozījuma īpatsvara, kas ir par 6% vairāk nekā gadu iepriekš," pauda "Omniva Latvija" vadītāja Beāte Krauze-Čebotare.

No 2018.gada "Omniva" strādā pie iekšējās efektivitātes, tāpēc uzņēmuma izdevumi pieaug daudz lēnāk nekā ieņēmumi. Procesu pārskatīšana tiek turpināta arī šogad, vienlaikus izstrādājot jaunus risinājumus gan privātajiem, gan biznesa klientiem, pielāgojoties aktuālajām tirgus tendencēm un klientu gaidām, tādējādi stiprinot savas līderpozīcijas Latvijas tirgū.

Tuvāko divu gadu laikā plānota arī nākamā pakomātu tīkla paplašināšana, lai "Omniva" pakomāti būtu pieejami katrā Latvijas apdzīvotajā vietā, sniedzot iespēju ērti iepirkties un saņemt sūtījumus ikvienam iedzīvotājam.

"Omniva" apgrozījums Latvijā 2018.gadā bija 5,78 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 46%, savukārt peļņa bija 87 884 eiro, kas ir divas reizes mazāk nekā gadu iepriekš, liecina SIA "Firmas.lv" informācija.

"Omniva" Latvijā dibināta 2012.gadā, un pieder Igaunijas pasta kompānijai "Eesti Post". "Omniva" nodrošina sūtījumu loģistikas, informācijas loģistikas un e-rēķinu apstrādes pakalpojumus.