Valodu tehnoloģijas uzņēmuma "Tilde" apgrozījums pērn audzis par 12,3%

Rīga, 18.jūn., LETA. Valodu tehnoloģijas uzņēmums "Tilde" pērn strādāja ar 6,001 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 12,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 90,8% un bija 739 810 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tostarp "Tildes" ieņēmumi no sniegtajiem pakalpojumiem pērn salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieauga par 205 446 eiro un veidoja 4,656 miljonus eiro, bet pārējie ieņēmumi palielinājās par 453 598 eiro un bija 1,345 miljonu eiro apmērā.

Gada pārskata vadības ziņojumā sacīts, ka pērn "Tilde" turpināja attīstīt valodu tehnoloģijas un izstrādāja risinājumus tulkošanas pakalpojumu jomā. Tāpat kompānija koncentrējās uz mākslīgā intelekta tehnoloģiju attīstību un piemērošanu latviešu valodai un citām skaitliski nelielām valodām.

Kompānijas vadība arī atzīmē, ka "Tilde" pērn nostiprināja starptautisku atpazīstamību mašīntulkošanas industrijā Eiropā un piesaistīja jaunus pasūtījumus. Eiropas Komisija (EK) konkursa kārtībā izvēlējās "Tildi" vairāku nozīmīgu projektu īstenošanai, piemēram, mašīntulkošanas risinājuma izstrādei Eiropas Savienības (ES) prezidentūrām Rumānijā, Somijā un Horvātijā.

Tāpat aizvadītajā gadā "Tilde" pēc Kultūras informācijas sistēmu centra pasūtījuma izveidoja daudzvalodu tehnoloģiju platformu "Hugo.lv". Tās vajadzībām "Tilde" izstrādāja daudzvalodu tulkošanas iespējas, balss atpazīšanas un teksta izrunāšanas sistēmas, kā arī Nacionālo terminoloģijas portālu. "Tilde" turpināja palielināt lokalizācijas un tulkošanas apjomu, palielinot iztulkoto vārdu skaitu par 11% salīdzinājumā ar 2017.gadu.

Vadības ziņojumā minēts, ka pērn "Tilde" ieguldīja 1,3 miljonus eiro informācijas tehnoloģijas (IT) pētniecības un attīstības jomā.

2017.gadā "Tilde" strādāja ar 5,341 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 34,4% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga 4,5 reizes un veidoja 387 823 eiro.

Kompānija reģistrēta 1991.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 30 000 eiro. Kompānijas kapitāls vienādās daļās pieder Uldim Dzenim un Andrejam Vasiļjevam, kas vienlaikus ir arī patiesie labuma guvēji.