"Virši-A" investējis vairāk nekā miljonu eiro saspiestās dabasgāzes degvielas uzpildes stacijā Jēkabpilī

Rīga, 16.maijs, LETA. Degvielas mazumtirgotājs "Virši-A" Jēkabpilī ceturtdien atklāja pirmo saspiestās dabasgāzes (CNG) degvielas uzpildes staciju Latvijā, kurā uzņēmums investējis vairāk nekā vienu miljonu eiro, aģentūru LETA informēja "Virši-A" pārstāve Elīna Kresa.

"Virši-A" šogad plāno atvērt vēl divas CNG stacijas Rīgā.

Stacijā Jēkabpilī būs iespējams iegādāties ne tikai saspiesto dabasgāzi, bet arī klasiskos degvielas veidus un citus "Virši" piedāvātos produktus. Stacija Jēkabpilī ir arī pirmā degvielas uzpildes stacija, kurā ir skatāma pilnībā atsvaidzinātā uzņēmuma vizuālā identitāte.

CNG ir saspiesta dabasgāze, kas galvenokārt sastāv no metāna, un tai ir augstāks enerģijas saturs nekā benzīnam vai dīzeļdegvielai. CNG infrastruktūra šobrīd ir attīstīta arī kaimiņvalstīs, kur Igaunijā publiski pieejamas ir 15, bet Lietuvā piecas saspiestās dabasgāzes stacijas.

"Eiropas Savienības (ES) īstenotā klimata politika pēdējo gadu laikā mērķtiecīgi veicina alternatīvo degvielas veidu izmantošanu, kā rezultātā CNG tirgus Eiropā piedzīvo būtisku attīstību. Ieviešot CNG Latvijā, mums ir svarīgas ne tikai šī degvielas veida ekoloģiskās īpašības, bet arī ekonomiskais ieguvums, ko tas nodrošina mūsu klientiem," stāstīja "Virši-A" izpilddirektors Jānis Vība.

Kā norādīja Vība, ņemot vērā citu valstu pieredzi, CNG ieviešanas un attīstības modelī šo dabai draudzīgo produktu sākotnēji izmanto pašvaldību autoparki, kam seko uzņēmēji un privātpersonas. Šobrīd ar CNG darbināmu automašīnu skaits Latvijā ir neliels, taču līdz ar infrastruktūras attīstību paredzams, ka to skaits tuvāko gadu laikā būtiski pieaugs.

Jau ziņots, ka "Virši-A" apgrozījums pagājušajā gadā bija 180,3 miljoni eiro, kas ir par 21,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 22,1% un bija 3,796 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānija "Virši-A" reģistrēta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 910 560 eiro. 2018.gada beigās "Virši-A" tīklā bija 56 degvielas uzpildes stacijas.