Degvielas vairumtirgotāja "Pirmas" apgrozījums pērn pieaudzis par 6,6%

Rīga, 24.apr., LETA. Degvielas vairumtirdzniecības, loģistikas un transportēšanas pakalpojumu sniedzēja SIA "Pirmas" apgrozījums pērn bija 207,895 miljoni eiro, kas ir par 6,6% vairāk nekā 2017.gadā, liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija.

Uzņēmuma peļņa pērn bija 1,273 miljoni eiro, kas ir 2,6 reizes mazāk nekā 2017.gadā.

Vadības ziņojumā norādīts, ka uzņēmuma Olaines naftas bāze ir aprīkota ar vismodernākajām un augsti attīstītām tehnoloģijām šajā nozarē, ar jaudīgām automatizācijas, kontroles un videonovērošanas sistēmām. Naftas produktu iekraušanai autocisternās tiek izmantota automatizēta sistēma. Izmantojot datorsistēmas, tiek veikta naftas produktu sajaukšana un marķēšana. 2018.gadā uzņēmums piedalījās vairākos naftas produktu iegādes konkursos un uzvarēja 21 no tiem.

Pārskata gadā "Pirmas" parādījās jauns pakalpojums - piekabju noma. Sadarbībā ar mazumtirgotāju AS "Viada Baltija" no pērnā gada septembra uzņēmuma piekabes var iznomāt 63 "Viada Baltija" degvielas uzpildes stacijās.

"Pirmas" šogad plāno nostiprināt saiti ar pastāvīgajiem klientiem un drošiem partneriem, pastāvīgi uzlabot kvalitātes vadības sistēmu, kā arī meklēt jaunus klientus un palielināt apgrozījumu.

Vadības ziņojumā norādīts, ka konkurētspējas saglabāšanas un ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanai, valde plāno atstāt peļņu nesadalītu un novirzīt tālākai uzņēmuma attīstībā.

Uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā bija 195,004 miljoni eiro, bet peļņa - 3,344 miljoni eiro.