Lietuvas lauksaimniecības tehnikas tirgotāja meitasuzņēmuma "Lytagra" apgrozījums pērn pieauga par 22,5%

Rīga, 10.apr., LETA. Lietuvas lielākās lauksaimniecības tehnikas un ar to saistīto pakalpojumu kompānijas AB "Lytagra" meitasuzņēmums Latvijā AS "Lytagra" pērn strādāja ar 15,711 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 22,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 13,8% - līdz bija 439 004, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadība norāda, ka kompānija pērn turpināja īstenot jauno stratēģiju, ieņemot ievērojamu daļu tirgus lauksaimniecības tehnikas rezerves daļu, metāla un lauksaimniecības tehnikas tirdzniecībā Latvijā. Uzņēmums turpināja sniegt viesnīcas, nekustamā īpašuma nomas un kravas automobiļu stāvvietas pakalpojumus.

Nesadalīto peļņu uzņēmuma valde piedāvā novirzīt kompānijas attīstībai.

Nākamajā gadā kompānija galveno uzmanību plāno pievērst nekustamā īpašuma sakārtošanai, pakalpojumu sniegšanas un apkalpošanas kvalitātes un profesionālo prasmju paaugstināšanai. Tāpat kompānija plāno turpināt piedāvāt preces un sniegs pakalpojumus patstāvīgajiem un uzticamajiem klientiem.

Jau ziņots, ka 2017.gadā AS "Lytagra" strādāja ar 12,827 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 21,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,8 reizes un sasniedza 509 516 eiro.

AS "Lytagra" ir reģistrēta1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 901 958 eiro. Kompānijas stratēģiskais investors un galvenais akcionārs ir AB "Lytagra". Aizvadītajā gadā kompānija vidēji nodarbināja 65 darbiniekus.

AB "Lytagra" ir viena no lielākajām Lietuvas kapitālsabiedrībām, kas piegādā lauksaimniecības tehniku, rezerves daļas, metālu, instrumentus un celtniecības materiālus.