Ceļu būvnieka "Strabag" apgrozījums pērn pieaudzis par 3,9%

Rīga, 25.marts, LETA. Ceļu būves uzņēmuma SIA "Strabag" apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 22,8 miljonus eiro, kas ir par 3,9% vairāk nekā 2017.gadā, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 5,2% un bija 579 000 eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

"Ceturto gadu pēc kārtas mums ir izdevies nodrošināt pozitīvus finanšu rezultātus saspringtos konkurences apstākļos ceļu un infrastruktūras būvniecības tirgū. Lai arī nozares izaicinājumi pieņemas spēkā, mēs turpinām stabilu attīstību, veicot investīcijas gan tehnisko resursu kapacitātes palielināšanā, gan darbinieku profesionālo iemaņu celšanā," sacīja "Strabag" valdes loceklis Pēteris Lejnieks.

Tostarp kompānijā atzīmēja, ka 2018.gadā ekspluatācijā nodots būvprojekts uz valsts nozīmes autoceļa A10 Rīga-Ventspils un reģionālā autoceļa P73 Vecumnieki-Nereta-Subate. Papildus tam 2018.gadā sākti liela apmēra būvdarbi uz valsts reģionālajiem autoceļiem P93 Jelgava-Iecava, P32 Augšlīgatne-Skrīveri, P73 Vecumnieki-Nereta-Subate un vairākiem valsts vietējās nozīmes autoceļiem. Pagājušajā gadā starp galvenajiem "Strabag" klientiem bija VAS "Latvijas valsts ceļi", kā arī Tukuma, Bauskas, Engures, Kandavas un citas pašvaldības.

"Šogad turpināsim darbu pie darbības diversifikācijas un mūsu konkurētspējas celšanas. Jau līdz šim esam apliecinājuši savas spējas dažādu apmēru un sarežģītību projektos. Arī turpmāk ciešā sadarbībā ar citām "Strabag SE" biznesa vienībām fokusēsimies uz mūsu pieredzes un specializācijas stiprināšanu, piedāvājot klientiem arvien jaunus pakalpojumus," teica Lejnieks.

2019.gada sezonā paralēli jau iepriekšējā gadā sāktajiem projektiem plānots sākt apjomīgus reģionālā autoceļa P95 Jelgava-Tērvete-Lietuvas robeža (Žagare) rekonstrukcijas darbus, par kuriem noslēgts līgums ar "Latvijas valsts ceļiem". Kopējā līguma summa paredzama 8,377 miljonu eiro apmērā, un šis projekts tiks veikts sadarbībā ar SIA "CBS Igate".

"Strabag" 2017.gadā strādāja ar 21,94 miljonu eiro apgrozījumu un guva 610 644 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Strabag" ir viens no lielākajiem Latvijas ceļu būves uzņēmumiem, kas specializējas ceļu, komerciālo un industriālo būvju un lidlauku infrastruktūras izbūvē, rekonstrukcijā un remontā, kā arī veic sporta un atpūtas, vides un citu speciālo būvju celtniecību un remontu. Uzņēmums ražo arī asfaltu tam piederošajās asfalta ražotnēs Latvijā. Latvijas "Strabag" vienīgā īpašniece ir Vācijas "Strabag".