Irina Maligina atcelta no "Olainfarm" lielākā akcionāra "Olmafarm" valdes

Rīga, 4.janv., LETA. Pirms gada mirušā uzņēmēja Valērija Maligina vecākā meita Irina Maligina atcelta no medikamentu ražotājas AS "Olainfarm" lielākā akcionāra SIA "Olmafarm" valdes, liecina "Firmas.lv" informācija.

Valērija Maligina līdzmantinieču un meitu Nikas Saveļjevas un Annas Emīlijas Maliginas pārstāvis advokāts Haralds Velmers aģentūrai LETA skaidroja, ka atbilstoši līdzmantinieku vairākuma lēmumam, šā gada 2.janvārī veiktas izmaiņas "Olmafarm" valdē.

Par "Olmafarm" vienīgo valdes locekli Irinas Maliginas vietā iecelta Milana Beļeviča, kura iepriekš bijusi "Olainfarm" padomes locekle.

"Olmafarm" kapitāldaļas starp Valērija Maligina mantiniecēm ilgstoši netika sadalītas, bet Uzņēmumu reģistra dati liecina, ka kopš 2018.gada 6.novembra akcionāri ir Nika Saveļjeva (33,33%), Anna Emīlija Maligina (33,33%) un mirušais Valērijs Maligins (33,33%).

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka septembrī Maligina meitas Irina Maligina, Nika Saveļjeva un Anna Emīlija Maligina saņēma mantojuma apliecības, tādējādi mantojums tika oficiāli sadalīts, taču mantiniecēm vēl bija jāparaksta vienošanās par mantojuma sadali.

Novembrī starp Valērija Maligina mantiniecēm bija sadalīti 27% akciju, kas piederēja viņam personīgi. Irina Maligina turpināja kontrolēt uzņēmumu "Olmafarm", kam pieder 42,56% no "Olainfarm" akcijām.

Vienlaikus Maligina mantinieces arī ir noslēgušas vienošanos ar Maligina atraitni Elīnu Maliginu, kura nebija minēta testamentā, par viņai likumīgi pienākošās mantojuma daļas izmaksu.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.