Mēbeļu ražošanas nozares līderis pērn nemainīgi bija "Avoti SWF"

Rīga, 12.nov., LETA. Starp mēbeļu ražošanas uzņēmumiem līdera pozīciju pēc apgrozījuma apmēra pagājušajā gadā saglabāja Gulbenes novada masīvkoka mēbeļu ražotājs "Avoti SWF", liecina SIA "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2018".

"Avoti SWF" apgrozījums pagājušajā gadā salīdzinājumā ar gadu iepriekš pieauga par 18,9% un sasniedza 36,605 miljonus eiro.

Otro vietu, tāpat kā gadu iepriekš, ieņēma mēbeļu ražotājs SIA "Kvist", kuras apgrozījums pagājušajā gadā bija 29,1 miljons eiro, kas ir par 31,3% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt trešo vietu saglabāja Latvijas mēbeļu ražotājs "Daiļrade koks", kura apgrozījums pagājušajā gadā bija 21,778 miljoni eiro, kas ir par 12,2% vairāk nekā gadu iepriekš.

No piektās uz ceturto vietu pērn pakāpies mēbeļu furnitūras uzņēmums "Attēls R", kura apgrozījums 2017.gadā bija 12,34 miljoni eiro, kas ir par 3% mazāk nekā 2016.gadā, bet no ceturtās uz piekto vietu noslīdējusi biroja un veikalu mēbeļu ražotāja "ITAB Production Latvia", kuras apgrozījums pagājušajā gadā bija 12,279 miljoni eiro, kas ir par 5,8% mazāk. Vienlaikus no visiem nozares "Top 10" uzņēmumiem "ITAB Production Latvia" pērn bija lielākā rentabilitāte - 5,78%.

Mēbeļu furnitūras tirgotājs "AM Furnitūra" no septītās vietas pakāpies uz sesto vietu - kompānijas apgrozījums pagājušajā gadā bija 9,654 miljoni eiro, kas ir par 11,8% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt Amatas novada Ieriķos reģistrētā kokapstrādes uzņēmuma, dārza interjera ražotāja un vairumtirgotāja "Ekju" noslīdējusi no sestās uz septīto vietu - šīs kompānijas apgrozījums pērn bija 8,814 miljoni eiro, kas ir par 0,9% mazāk nekā gadu iepriekš.

Astoto vietu, tāpat kā gadu iepriekš, ieņēma mēbeļu ražotājs AS "Elīza-K", kuras apgrozījums bija 7,65 miljoni eiro, kas ir par 1,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uz devīto vietu no desmitās vietas pakāpusies mēbeļu ražotāja SIA "Bolderāja serviss", kuras apgrozījums pērn bija 6,693 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 2,1% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Savukārt desmitajā vietā ierindojusies topa jaunpienācēja dažāda veida atbalsta riteņu, kā arī to komponentu un aksesuāru ražotāja "Tente", kura pagājušajā gadā strādāja ar 5,816 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,3% vairāk nekā gadu iepriekš.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu mēbeļu ražošanas "Top 10" šogad atstājis bērnu mēbeļu ražotājs SIA "Troll Smiltene", kas pērn topā ieņēmuma devīto vietu, bet šogad ierindojas 12.vietā.

"Latvijas biznesa gada pārskata" kārtējā izlaidumā iekļautas veiksmīgāko uzņēmēju un nozaru ekspertu atziņas un prognozes, kā arī padziļināts biznesa vides apskats un detalizēti nozaru uzņēmumu saraksti.

https://infogram.com/lielakie-mezsaimniecibas-uznemumi-1hnq411vrwmp43z?live