"PricewaterhouseCoopers" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā Latvijā pieauga par 11%

Rīga, 2.nov., LETA. Starptautiskā auditorfirma "PricewaterhouseCoopers" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.jūlija līdz 2018.gada 30.jūnijam, Latvijā strādāja ar 7,554 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet kompānijas peļņa saruka par 3,8% un bija 443 660 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tostarp "PricewaterhouseCoopers" ieņēmumi no pakalpojumu sniegšanas vietējā tirgū pagājušajā finanšu gadā pieauga par 4,8% un bija 5,936 miljonu eiro apmērā, savukārt kompānijas ieņēmumi no pakalpojumu sniegšanas ārvalstu tirgū sasniedza 1,619 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 41,5%.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā minēts, ka pieprasījums pēc "PricewaterhouseCoopers" pakalpojumiem saglabājās stabils, kā arī kompānija spēja pielāgoties tirgus situācijas izmaiņām.

Nākotnē "PricewaterhouseCoopers" vadība plāno ieguldīt darbinieku kvalifikācijas paaugstināšanā, lai nodrošinātu augstākas kvalitātes pakalpojumu sniegšanu, uzņēmuma rentabilitāti un izaugsmi. Tāpat kompānijas vadība plāno uzlabot mārketinga un komunikācijas stratēģiju.

Finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.jūlija līdz 2017.gada 30.jūnijam, "PricewaterhouseCoopers" strādāja ar 6,806 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,2% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet kompānijas peļņa saruka par 6,6% un bija 461 003 eiro.

Kompānija reģistrēta 1993.gada augustā, un tās pamatkapitāls ir 943 364 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Ungārijā reģistrētais uzņēmums "PricewaterhouseCoopers Konyvvizsgalo Kft".

"PricewaterhouseCoopers" nodrošina revīzijas un konsultatīvo pakalpojumus dažādu nozaru kompānijām, kā arī valsts un pašvaldību institūcijām. Kompānijas pamatdarbība ir finanšu pārskatu revīzija, grāmatvedības un nodokļu pakalpojumi, konsultācijas biznesa procesu optimizācijas jautājumos, IT izmantošanā un citos ar uzņēmumu attīstību un vadību saistītos jautājumos.