Autopārvadātāja "Kreiss" apgrozījums pērn audzis par 11,4%

Rīga, 6.jūl., LETA. Autopārvadājumu uzņēmuma SIA "Kreiss" apgrozījums pērn bija 173,32 miljoni eiro un tas ir par 11,4% lielāks nekā 2016.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pērn bija 1,468 miljoni eiro un tas ir 2,5 reizes mazāks nekā 2016.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem "Kreiss" veic saimniecisko darbību Baltijas, Skandināvijas, Eiropas, Krievijas, Centrālās Āzijas un Kaukāza valstu tirgos, bet īpaši veiksmīgi pērn bijuši Norvēģijas projekti un speciālie līgumi ar lielajām Eiropas kompānijām.

Šogad uzņēmuma biznesa stratēģija virzīta uz investīcijām jaunos transportlīdzekļos, kā arī uz apgrozījuma pieaugumu, kas var ietekmēt 2018.gada peļņu.

Loģistikā mērķis ir dažādot pārvadājamo preču veidus, lai mazinātu uzņēmuma atkarību no sezonas precēm. Liels akcents tiks likts uz Lielbritānijas, Francijas, Itālijas un Norvēģijas tirgiem.

Tāpat šogad plānots investēt darbaspēkā, radot jaunas darba vietas un palielinot algu fondu.

2016.gadā "Kreiss" strādāja ar 155,596 miljonu eiro apgrozījumu un guva 3,687 miljonu eiro peļņu.

"Kreiss" dibināta 1994.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir divi miljoni eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Andrejs Kuzņecovs (50%) un Sergejs Zaļizko (50%).