Būvmateriālu ražotāja "Knauf" apgrozījums pērn audzis par 8,2%

Rīga, 27.jūn., LETA. Būvmateriālu ražotājas SIA "Knauf" apgrozījums pagājušajā gadā bija 58,451 miljons eiro, kas ir par 8,2% vairāk nekā 2016.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 2,2% un sasniedza 8,773 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tostarp Lietuvā "Knauf" pērn guvusi ieņēmumus 27,149 miljonu eiro apmērā, kas ir pieaugums par 10,8% salīdzinājumā ar 2016.gadu, Latvijā - 18,338 miljonu eiro apmērā, kas ir par 3,2% vairāk, bet Igaunijā - 11,029 miljonu eiro apmērā, kas ir par 5,6% vairāk.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka, pateicoties stabilam būvmateriālu pārdošanas apjomam Baltijas valstu tirgū un jaunajiem tirgiem Norvēģijā un Zviedrijā, pagājušais gads uzņēmumam vērtējams kā labs.

Šogad "Knauf" neplāno darba vietu samazināšanu, kā arī saistībā ar pietiekošajām ražošanas jaudām netiek plānots palielināt materiālu importu no citiem grupas uzņēmumiem.



Prognozējot būvniecības situācijas uzlabošanos Baltijas valstīs, šogad "Knauf" plāno uzlabot apgrozījuma un peļņas rādītājus, taču rezultātus negatīvi varētu ietekmēt ģeopolitiskā situācija, teikts vadības ziņojumā.

2016.gadā "Knauf" apgrozījums bija 54,007 miljoni eiro, bet peļņa - 8,581 miljons eiro.

Uzņēmums "Knauf" iekļauts "Knauf" uzņēmumu grupā, kas ir viens no vadošajiem būvmateriālu ražotājiem pasaulē. Uzņēmuma īpašniece ir Vācijā reģistrēta sabiedrība "Knauf International GmbH". "Knauf" ir vienīgā ģipškartona ražotāja Latvijā un Baltijā.