Datortehnikas vairumtirgotāja "Asbis LV" apgrozījums pērn pieaudzis divas reizes

Rīga, 18.jūn., LETA. Datortehnikas vairumtirgotājs "Asbis LV" pagājušajā gadā strādāja ar 24,419 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir divas reizes vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 16,8% un sasniedza 60 810 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tostarp Latvijā "Asbis LV" 2017.gadā guvusi ieņēmumus 9,552 miljonu eiro apmērā, pārējās Eiropas Savienības valstīs - 12,286 miljonu eiro apmērā, bet trešajās valstīs - 2,58 miljonu eiro apmērā.

Gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka pērn "Asbis LV" apgrozījuma pieaugumu sekmēja situācija valsts ekonomikā, kā arī nozares attīstība.

Vienlaikus kompānijas vadība atzīmē, ka "Asbis LV" pagājušajā gadā, ņemot vērā tendences tirgū, turpināja veikt izmaiņas produktu portfelī, tostarp ieviešot jaunas produktu grupas un izvēršot darbību jaunās tirgus nišās.

Arī turpmāk "Asbis LV" plāno izaugsmi, palielinot pieprasītāko preču pārdošanas apmērus. 2018.gadā kompānija par prioritāti izvirzījusi luksus zīmolu nostiprināšanu un popularizēšanu Baltijas datorpreču tirgū, kā arī "Asbis LV" plāno veidot sadarbību ar pasaulē vadošajiem informācijas tehnoloģijas nozares uzņēmumiem, lai nodrošinātu tirgū jaunus, konkurētspējīgus produktus.

2016.gadā kompānija strādāja ar 12,27 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 60,9% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 36,3% un bija 52 066 eiro.

"Asbis LV" reģistrēta 2007.gada oktobrī, un tā pamatkapitāls ir 10 671 eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Kiprā reģistrētā "Asbisc Enterprises PLC". "Asbis LV" pamatdarbība ir datoru, to aprīkojumu komponenšu, programmatūras nodrošinājuma, bloku un perifērijas izplatīšana.