"Media360" pārsūdz NEPLP piemēroto sodu par izvietoto azartspēļu reklāmu sporta raidījumā "Hattrick"

Rīga, 17.maijs, LETA. Telekomunikācijas uzņēmuma "Lattelecom" meitas uzņēmums SIA "Media 360" pārsūdzējis Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) piemēroto sodu par izvietoto azartspēļu reklāmu sporta raidījumā "Hattrick", aģentūrai LETA sacīja "Media360" vadītājs Kaspars Ozoliņš.

Kā ziņots, NEPLP konstatējis, ka "Media 360" veidotās televīzijas programmas "360TV" raidījumā "Hattrick" atspoguļota azartspēļu reklāma, kas atbilstoši Azartspēļu un izložu likumam un Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumam Latvijā reģistrētu televīzijas programmu saturā ir aizliegta. Attiecīgi par pārkāpumu NEPLP piemēroja 1000 eiro sodu.

Ozoliņš sacīja, ka nepiekrīt NEPLP lēmumam un uzskata, kas tas ir nepamatots. "Lai mainītu situāciju, mēs esam vērsušies tiesā, lai tā izvērtē NEPLP lēmuma pamatotību," norādīja "Media360" vadītājs.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka telekomunikācijas uzņēmuma "Lattelecom" meitas uzņēmums SIA "Media 360" dibināts 2010.gada decembrī un tā pamatkapitāls ir četri miljoni eiro.

Pērn kompānija strādāja ar 4,929 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,15 reizēm vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi samazinājās par 13,97% un bija 408 198 eiro.

Kompānija pilnībā pieder informāciju tehnoloģiju uzņēmumam SIA "Lattelecom Technology".