Jaunā Bauskas novada domes priekšsēdētāja saimniecības peļņa pērn bijusi 131 701 eiro

Jelgava, 10.maijs, LETA. Jaunā Bauskas novada domes priekšsēdētāja Arnolda Jātnieka (ZZS) saimniecības "Vaidelotes" peļņa pērn bijusi 131 701 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Pēdējā gada laikā saimniecība peļņa augusi pieckārtīgi, jo 2016.gadā tā bijusi 24 548 eiro.

Audzis arī apgrozījums, un pagājušajā gadā tas bijis 285 923 eiro, kas ir par 27% vairāk nekā 225 715 eiro vēl pirms gada.

1992.gadā dibinātā saimniecība nodarbojas ar augkopību, graudaugu audzēšanu.

Jau vēstīts, ka līdz šim lielākos ienākumus Jātniekam nodrošinājusi viņa zemnieku saimniecība "Vaidelotes", liecina Valsts ieņēmuma dienesta publiskotā deklarācija par 2017.gadu.

Kopējie Jātnieka ienākumi pērn bijuši 52 961 eiro, taču prāvāko tiesu - 44 668 eiro - veidojušas dividendes no saimniecības, turklāt vēl 4560 eiro jaunais domes priekšsēdētājs deklarējis kā ienākumus no saimnieciskās darbības. Savukārt viņa alga domē bijusi 3534 eiro, bet vēl 200 eiro Jātnieks saņēmis kā honorāru no SIA "Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs", kur ir lektors.

Tāpat ziņots, ka koalīcijai izdevies noturēt varu Bauskas novada domē, un ceturtdien par domes priekšsēdētāju ievēlēts Jātnieks. Viņš ievēlēts ar deviņu deputātu balsīm. Jātnieku atbalstīja Zaļo un zemnieku savienības, nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Vienotības" deputāti, kā arī opozicionārs Artūrs Toms Plešs ("Latvijas attīstībai"), kurš aprīlī bija to deputātu grupā, kas izteica neuzticību līdzšinējai vadībai, no amata gāžot Raiti Ābelnieku (VL-TB/LNNK).

Informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā liecina, ka Jātnieks ir agronomijas maģistrs un zemnieku saimniecības "Vaidelotes" īpašnieks.