Degvielas tirgotāja "Viada Baltija" apgrozījums pērn pieauga par gandrīz 37%; gads noslēgts ar zaudējumiem

Rīga, 2.maijs, LETA. Zīmola "Lukoil" degvielas uzpildes staciju (DUS) pārvaldošā uzņēmuma Latvijā AS "Viada Baltija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 135,106 miljoni eiro, kas ir par gandrīz 37% vairāk nekā 2016.gadā, uzņēmums pērn cieta zaudējumus 227 742 eiro pretēji peļņai gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā uzņēmums rekonstruēja un modernizēja vairākas DUS, kā arī izveidoja jaunas gāzes stacijas. Tāpat tika turpināts darbs pie kafijas aparātu un ātro uzkodu klāsta paplašināšanas.

Uzņēmuma vadība ir pieņēmusi lēmumu par zīmola "Lukoil" nomaiņu uz jauna dizaina zīmolu "Viada". Patlaban jau ir izstrādāta jaunā dizaina koncepta DUS.

Tāpat "Viada Baltija" šogad plāno rekonstruēt līdz piecām DUS, kā arī tiks būvētas jaunas DUS un gāzes uzpildes stacijas. Uzņēmums arī turpinās attīstīt degvielas, pārtikas un nepārtikas mazumtirdzniecību.

Sadarbībā ar DUS iznomātāju SIA "Petrol Property" un SIA "Amic Latvija", kas iepriekš darbojās kā SIA "LUKoil Baltija R", uzņēmuma "Viada Baltija" lietošanā uz pagājušā gada beigām bija DUS tīkls ar 69 stacijām, no kurām astoņas ir automātiskās DUS, bet 61 ir pilna servisa DUS, kas atrodas Rīgā un citviet Latvijā, norādīts vadības ziņojumā.

"Viada Baltija" apgrozījums 2016.gadā bija 98,689 miljoni eiro, bet peļņa - 113 861 eiro.

Kā ziņots, "Viada Baltija" DUS tīkla attīstībā Latvijā šogad plāno investēt no četriem līdz astoņiem miljoniem eiro. Šogad paredzēts atvērt līdz piecām jaunām DUS ar jauna dizaina koncepta veikaliem. Tāpat tiks pārbūvētas esošās degvielas un gāzes uzpildes stacijas, kā arī tiks būvētas jaunas automazgātavas.

AS "Viada Baltija" dibināta 2015.gadā, tā pamatkapitāls ir 535 500 eiro.