"McDonald's" attīstībā Latvijā līdz 2019.gadam plānots investēt četrus miljonus eiro

Rīga, 26.apr., LETA. Ātrās ēdināšanas uzņēmuma "McDonald's" attīstībā Latvijā līdz 2019.gadam plānots investēt četrus miljonus eiro, ceturtdien žurnālistus informēja "McDonald's" ģenerāldirektors Baltijas valstīs Vladimirs Janevskis.

Viņš norādīja, ka minētais investīciju apmērs tiks virzīts "McDonald's" restorānu rekonstrukcijai, digitālo jauninājumu ieviešanai restorānos un restorānu tīkla paplašināšanai Latvijā līdz kopumā 13 restorāniem.

Ceturtdien pēc rekonstrukcijas tika atklāts "McDonald's" restorāns Vecrīgā. Janevskis žurnālistiem atklāja, ka rekonstrukcijā investēti 800 000 eiro.

Janevskis atzīmēja, ka "McDonald's" restorāns Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 5, Rīgā, pirmo reizi tika atvērts 1994.gadā, un tas bija pirmais "McDonald's" restorāns Baltijas valstīs. "Mēs esam patiešām priecīgi atvērt Vecrīgā savu modernāko restorānu Baltijā, kas mūsu apmeklētājiem piedāvās pilnīgi jaunu pieredzi," uzsvēra "McDonald's" ģenerāldirektors Baltijas valstīs.

"McDonald's" mārketinga direktore Baltijas valstīs Baiba Zaķe norādīja, ka restorāns uz rekonstrukcijas laiku tika slēgts mēnesi, kura laikā lielākās pārmaiņas notikušas virtuvē. Pēc Zaķes teiktā, rekonstruētajā restorānā izveidota jaudīgākā virtuve "McDonald's" restorānu tīklā visā Baltijā ar kopējo jaudu 1000 burgeri stundā jeb 24 000 burgeri diennaktī. "Tas ir pats lielākais daudzums, kas ir pieejams Baltijā," uzsvēra Zaķe.

"McDonald's" pārstāvji informēja, ka līdz ar rekonstruēto Vecrīgas restorānu, "McDonald’s" noslēdzis restorānu rekonstrukcijas programmu, kurā ietverta jauna pašapkalpošanās kiosku platforma un ērtāka ēdienu pasūtīšanas un maksāšanas sistēma.

Pēc rekonstrukcijas "McDonald’s" restorānā Vecrīgā atvērta arī "McCafe", piedāvājot lielāku dažādību kafijas un desertu piedāvājumā. Vienlaikus "McDonald’s" turpina strādāt pie "McCafe" zīmola attīstības Latvijā, apsverot iespēju izvietot "McCafe" arī citos Latvijas "McDonald’s" restorānos.

"McDonald's" cilvēkresursu un apmācības direktore Elīna Aščuka atzīmēja, ka rekonstruētais restorāns pēc apkalpoto klientu apjoma un darbinieku skaita ir lielākais "McDonald’s" restorāns Baltijā. Pēc viņas teiktā, šogad Latvijā plānots atklāt vēl vienu "McDonald’s" restorānu, tādējādi nodrošinot papildu 50 jaunas darbavietas un kopējam "McDonald’s" darbinieku skaitam pārsniedzot 700.

Vienlaikus viņa atzīmēja, ka šovasar "McDonald’s" plāno piedāvāt 100 darbavietas jauniešiem, piedāvājot skolas brīvlaikā nopelnīt un iegūt profesionālo pieredzi. Aščuka atzina, ka ne tikai Latvijā, bet arī pārējās Baltijas valstīs pašlaik vērojams zemākais bezdarba līmenis un straujākais atalgojuma pieaugums pēdējo gadu laikā, līdz ar to uzņēmums kā sociāli atbildīgs darba devējs dmā par darbinieku piesaisti, nodrošinot dažādas priekšrocības un īstenojot motivācijas sistēmu. Viņa norādīja, ka "McDonald’s" ik gadu motivācijas sistēmā Baltijas valstīs investē 100 000 eiro.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "McDonald's" pārvaldītājs Latvijā SIA "Premier Restaurants Latvia" 2016.gadā strādāja ar 31,841 miljona eiro apgrozījumu un 1,135 miljonu eiro peļņu.

"McDonald's" darbību Latvijā sāka 1994.gadā, atverot ēstuvi Vecrīgā. "McDonald's" patlaban ir 12 ēstuves Latvijā. "Premier Restaurants Latvia" pilnībā pieder Maltā reģistrētajai kompānijai "Premier Capital B.V.". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4,238 miljoni eiro.