IT uzņēmuma "Hansab" apgrozījums pērn pieauga par 23%

Rīga, 21.apr., LETA. Informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmums SIA "Hansab" pagājušajā gadā strādāja ar 5,455 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 23% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 1%, sasniedzot 57 390 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Pieaugumu apgrozījumā sekmēja noslēgtie darījumi par digitāliem kodu kalkulatoriem, naudas apstrādes tehniku finanšu un drošības risinājumiem mazumtirdzniecības sektorā.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2017.gadā galvenie "Hansab" notikumi bija tehniskās kompetences attīstības turpinājums, meklējot un pieņemot darbā nozares speciālistus, kas sekmēja vairāku pašapkalpošanās risinājuma pieprasījuma pieaugumu.

Savukārt 2018.gada plānā uzņēmums koncentrēsies uz peļņas kāpināšanu un konkurētspējas celšanu caur aktīvu inovatīvu risinājumu pārdošanu - jaunās paaudzes bankomāti un POS termināli, inovatīvi perimetra drošības risinājumi, digitālo izkārtņu vadības risinājumi un klientu apkalpošanas roboti. Galvenie uzsvari būs uz pamata klienta sektoriem kā banku, mazumtirdzniecības un valsts. Servisa pakalpojumos pastiprināti pievērsīs uzmanību jaunu servisa līmeņa līguma slēgšanā un spējā attālināti novērst servisa izsaukumus.

2018.gada 4.janvārī uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatā ievēlēts Deniss Rubens, savukārt kopš 2016.gada 4.aprīļa valdes locekles amatā ir Ingūna Omule.

IT uzņēmums "Hansab" dibināts 1993.gada septembrī un tā pamatkapitāls ir 550 670 eiro. Uzņēmuma pamatnozare ir dažādu drošības un biznesa optimizācijas iekārtu un programmatūras tirdzniecība, garantijas un pēc garantijas serviss, iekārtu remonts un apkalpošana.