"Kunturiem" gaļas pārstrādes ceha stacionāro iekārtu komplektu piegādās "UB Food Tech"

Rīga, 13.apr., LETA. Rūjienas novada cūkkopības saimniecībai SIA ''Kunturi" gaļas pārstrādes ceha stacionāro iekārtu komplektu piegādās "UB Food Tech", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

"UB Food Tech" ir uzvarētājs starp četriem pretendentiem "Kunturu" izsludinātajā iepirkumu konkursā par gaļas pārstrādes ceha stacionāro iekārtu komplekta piegādi, un tā līgumcena ir 300 540 eiro.

Investīciju projektu "Kunturi" plāno īstenot, piesaistot finansējumu Eiropas Savienības (ES) Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē".

Iepirkumam pievienotajā tehniskajā specifikācijā teikts, ka uzņēmums plāno iegādāties kūpināšanas krāsnis, ātrsaldējamo skapi, ledus ģeneratoru, tvaika vārkatlus, tvertni buljona ar maisītāja dozatoru, taras mazgāšanas iekārtu, sālījuma gatavošanas tvertni ar maisītāju un sālīšanas vannu, higiēnas staciju un sliežu piekarceļus ar diviem iekarsvariem.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem saimniecības apgrozījums 2016.gadā bija 1,775 miljoni eiro un 93 973 eiro peļņu. Pagājušā gada finanšu datus uzņēmums vēl nav publiskojis.

"Kunturi" ir reģistrēti 1993.gadā un to pamatkapitāls ir 28 400 eiro. Kompānijas lielākais īpašnieks ar 87% kapitāldaļu ir zemnieku saimniecība "Saktas", 5% katrai pieder Santai Premanei un Guntai Bolei, savukārt pa 0,50% katram pieder vēl sešām privātpersonām.