Reklāmas aģentūras "Mooz!" apgrozījums pērn samazinājies par 3,5%

Rīga, 5.marts, LETA. Reklāmas aģentūras SIA "Mooz!" apgrozījums pagājušajā gadā bija 1,046 miljoni eiro, kas ir par 3,5% mazāk nekā 2016.gadā, savukārt tās peļņa saruka par 41,8% un bija 139 590 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Mooz!" apgrozījums 2017.gadā nepieauga konkurences saasināšanās dēļ un saistībā ar vispārēju cenu līmeņa kritumu industrijā.

"Mooz!" vadība arī atzīmē, ka pērn apkalpoto klientu un īstenoto projektu skaits saglabājās 2016.gada līmenī.

"Valstī palielinājusies vispārēja ekonomiska aktivitāte, kas secīgi veicinājusi pieaugumu arī mārketinga pakalpojumu tirgū. Tomēr joprojām jūtama liela piesardzība no pasūtītāju puses attiecībā pret sadarbības partnera izvēli - 2017.gads raksturīgs ar plašu konkursu praksi gan valsts iepirkumos, gan privātajā sektorā," teikts ziņojumā.

Starp 2017.gada lielākajiem projektiem kompānijas vadība min sadarbību ar mazumtirdzniecības veikalu tīklu SIA "Rimi Latvia", AS "Latvijas valsts meži", Valsts izglītības attīstības aģentūru, Nodarbinātības valsts aģentūru, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, AS "Ceļu satiksmes drošības direkcija", Latvijas Banku, "Indexo" fondiem, "Vastin Latvia", "Takeda Latvia", "Riga Plaza", "Latio", "Domenikss" u.c. Savukārt uzņēmuma projekti eksporta tirgos pērn īstenoti ar Krievijas uzņēmumiem "Tvin Media" un "LSR grupa" un Francijas uzņēmumu "Coventya".

"Mooz!" vadība 2018.gadā plāno nostabilizēt uzņēmuma finanšu plūsmu, nostiprinot sadarbību ar esošajiem klientiem, kā arī īpašu uzmanību veltīt jauniem eksporta tirgiem. Tajā pašā laikā plānots optimizēt uzņēmuma izdevumus.

Vienlaikus ziņojumā teikts, ka uzņēmuma vadība 2018.gadā neplāno lielas reformas vai strukturālas izmaiņas, par galveno 2018.gada uzdevumu izvirzot mērķi noturēt "Mooz!" apgrozījuma un peļņas rādītājus pagājušā gada līmenī.

2016.gadā "Mooz!" apgrozījums bija 1,084 miljoni eiro, bet peļņa - 239 806 eiro.

"Mooz!" dibināta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3600 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Ēriks Stendzenieks (95%) un Vita Gaisma (5%).