"Capitalia" izstrādājusi jaunu savstarpējo aizdevumu platformu uzņēmumu finansēšanai Baltijas valstīs

Rīga, 15.febr., LETA. Nebanku kreditētāja "Capitalia" izstrādājusi jaunu savstarpējo aizdevumu platformu uzņēmumu finansēšanai Baltijas valstīs, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Kompānijā informēja, ka jaunā savstarpējo aizdevumu platforma ļauj uzņēmumiem piesaistīt kapitālu investīcijām, apgrozāmajiem līdzekļiem un uzņēmumu izpirkšanas darījumiem no 50 tūkstošiem eiro līdz vienam miljonam eiro. Minimālā ieguldījuma summa platformā ir no 1000 eiro.

Tāpat "Capitalia" pārstāvji pavēstīja, ka mēneša laikā, proti, no brīža, kad jaunais risinājums pieejams, finansēti seši uzņēmumi - katrā Baltijas valstī divi - kopumā vairāk nekā 586 tūkstošu eiro apmērā. Tostarp Latvijā janvārī vairāk nekā 200 tūkstoši eiro piesaistīti mežistrādes un informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumam, savukārt Lietuvā un Igaunijā - mazumtirdzniecības, būvniecības un pakalpojuma uzkopšanas servisa uzņēmumos.

"Apvienojot mūsu zināšanas finanšu jomā ar tehnoloģiju iespējām, esam raduši risinājumu, kā uzņēmumiem palīdzēt piesaistīt finansējumu attīstībai. Šī ir jauna koncepta platforma, jo" Capitalia" darbojas ne tikai kā starpnieks, bet arī iegulda katra projekta attīstībā un nodrošina investīciju pārraudzību. No platformas darbības sākšanas brīža katru nedēļu esam piešķīruši finansējumu vismaz vienam uzņēmumam par vidēji 100 tūkstošiem eiro. Turklāt vairākiem no mūsu finansētajiem projektiem līdzekļus izdevies piesaistīt vienas dienas laikā. Tas apliecina investoru gatavību ieguldīt augošos uzņēmumos Baltijas valstīs," sacīja "Capitalia" vadītājs Juris Grišins.

"Capitalia" ir izveidota 2007.gadā, un tās vienīgais īpašnieks, pēc "Firmas.lv" datiem, ir Grišins, taču uzņēmums ir akciju sabiedrība, tādēļ tam nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par īpašniekiem, un šī informācija var neatbilst patiesībai. Kompānijas padomes priekšsēdētājs ir Mārtiņš Krūtainis.