"Eco Baltia vide" turpinās nodrošināt sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Mārupes novadā

Rīga, 9.febr., LETA. Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Eco Baltia vide" turpinās nodrošināt atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus Mārupes novada iedzīvotājiem, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Atbilstoši Mārupes novada pašvaldības iepirkuma konkursa rezultātiem, sadzīves atkritumu apsaimniekošanu no 2018.gada 1.maija Mārupes novadā turpmākos septiņus gadus turpinās nodrošināt "Eco Baltia vide". Informācija Mārupes pašvaldības mājaslapā liecina, ka uzņēmums atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus Mārupes novada iedzīvotājiem nodrošina no 2012.gada 1.jūlija.

"Eco Baltia vide" informēja, ka atbilstoši Atkritumu apsaimniekošanas likuma 18.pantam jaunais līgums par atkritumu apsaimniekošanu jānoslēdz visām fiziskajām un juridiskajām personām. Līdz ar to uzņēmums aicina Mārupes novada iedzīvotājus noslēgt jaunus līgumus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu līdz šā gadam 31.martam, jo patlaban spēkā esošie līgumi darbosies līdz šā gada 30.aprīlim. Pēc šī datuma personām, kuras līgumu nebūs noslēgušas, atkritumu izvešana netiks veikta, jo nebūs tiesiska pamata šādu pakalpojumu sniegt.

Autorizējoties ar internetbankas starpniecību, līgumu par "Eco Baltia vide" sniegtajiem pakalpojumiem no šā gada 15.februāra būs iespējams noslēgt uzņēmuma interneta vietnes "ecobaltiavide.lv" sadaļā "Klientiem" izvēloties sadaļu "Līguma noslēgšana". Pašlaik pakalpojums pieejams "Swedbank", "SEB banka" un "Luminor" banku klientiem.

Savukārt klātienē līgumus par "Eco Baltia vide" pakalpojumiem būs iespējams noslēgt no šā gada 26.februāra Mārupes novada domē Daugavas ielā 29, Mārupē, kā arī "Eco Baltia vide" Klientu apkalpošanas centrā, Getliņu ielā 5, Rumbulā, Stopiņu novadā.

Klientiem, kuri būs noslēguši jaunos līgumus līdz šā gada 31.martam, līdz 15.aprīlim, tiks izsūtīts atkritumu izvešanas grafiks, kas mainīsies visiem klientiem.

Vienlaikus uzņēmumā atgādināja, ka no šā gada 1.maija Mārupes novada iedzīvotājiem būs iespēja nošķirot arī bioloģiski noārdāmos atkritumus. Privātmāju iedzīvotājiem tiks nodrošināts konteiners, kur atkritumu izvešanas tarifs būs zemāks nekā sadzīves atkritumiem, savukārt daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem katrai mājsaimniecībai tiks nodrošināts 10 litru ietilpības konteiners. Konteiners bioloģiski noārdāmajiem atkritumiem paredzēts virtuves (mizas, serdes, vārītu olu čaumalas u.c.) un dārza atkritumu (zāli, koku lapas) savākšanai. Šajos konteineros nedrīkst izmest termiski neapstrādātus gaļas un zivju produktus, kā arī atkritumus nedrīkst izmest maisiņos, izņemot bioloģiski noārdāmajos vai papīra.

Iedzīvotāji arī turpmāk varēs izmantot jau pierastās atkritumu šķirošanas somas vai arī izvēlēties iepakojumu šķirot konteineros, kā arī reizi ceturksnī būs iespēja bez maksas no mājsaimniecības izvest lielgabarīta atkritumus. Par izvešanas grafikiem "Eco Baltia vide" informēs aprīlī.

Tāpat uzņēmumā norādīja, ka, ņemot vērā atkritumu šķirošanai paplašinātās iespējas, privātmāju iedzīvotājiem ir pieejams arī mazāks – 0,12 kubikmetru tilpuma konteiners sadzīves atkritumiem. Taču atbilstoši saistošajiem noteiktumiem sadzīves atkritumu izvešana ir jānodrošina ne retāk kā reizi mēnesī. Maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu no 2018.gada 1.maija būs 6,65 eiro par par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Eco Baltia vide" reģistrēta 1996.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 203 470 eiro, un tas pieder "Eco Baltia grupa". "Eco Baltia vide" apgrozījums 2016.gadā bija 9,595 miljoni eiro, bet peļņa - 630 045 eiro.

"Eco Baltia vide" ietilpst vides un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu grupā "Eco Baltia grupa".