"Orkla Confectionery & Snacks Latvija", "Staburadzes konditoreja" un "Latfood Agro" valdēs notikušas izmaiņas

Rīga, 9.febr., LETA. Konditorejas un uzkodu ražotāja SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija", un tā saistīto uzņēmumu konditorejas un miltu izstrādājumu ražotāja SIA "Staburadzes konditoreja" un kartupeļu audzētāja SIA "Latfood Agro" valdes sastāvam ir pievienojusies valdes locekle - finanšu direktore Līga Abramoviča, aģentūra LETA uzzināja kompānijā.

"Orkla Confectionery&Snacks Latvija" sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Lineta Mikša aģentūrai LETA sacīja, ka izmaiņas nozīmē papildinājumu valdes sastāvam un veiktas atbilstoši "Orkla" grupas korporatīvās pārvaldības principiem, kur uzņēmumus valdē pārstāv trīs personas.

Informācija "Firmas.lv" liecina, "Staburadzes konditoreja" valdē Abramoviča reģistrēta ceturtdien, 8.februārī. Tāpat uzņēmuma valdē valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pilda Toms Didrihsons un valdes loceklis ir Jevgenijs Fedjaņins, kuri attiecīgos amatus ieņem arī "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" valdē. Orkla Confectionery & Snacks Latvija" un "Latfood Agro" gan pagaidām izmaiņas valdes sastāvā nav reģistrētas. "Latfood Agro" valdes priekšsēdētāja amatā ir Didrihsons, bet valdes locekļa amata pienākumus pilda Ilgvars Krūmiņš.

Kā ziņots, norvēģu kompānija "Orkla" 2014.gada augustā iegādājās koncernu "NP Foods", bet oktobrī tika pieņemts lēmums apvienot SIA "NP Foods", AS "Laima", AS "Staburadze" un AS "Latfood" vienā uzņēmumā, kura nosaukums ir "Orkla Confectionery&Snacks Latvija", bet SIA "Spilva" un AS "Gutta" apvienoti vienā uzņēmumā ar nosaukumu SIA "Orkla Foods Latvija".

"Orkla Confectionery&Snacks Latvija" (iepriekš "NP Foods") apgrozījums 2015.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieaudzis par 740 000 eiro un sasniedza 71,6 miljonus eiro, bet koncerna zaudējumi bijuši 1,214 miljoni salīdzinājumā ar 1,107 miljonu eiro peļņu iepriekšējā gadā. "Orkla Confectionery&Snacks Latvija" pārstāv šādus produktu zīmolus - "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu čipsi" un "Taffel".