Internetveikalu "1A" grupa tuvāko divu gadu laikā Baltijā plānots pārsniegt 100 miljonu eiro apgrozījumu

Rīga, 23.janv., LETA. Internetveikalu "1A" grupa tuvāko divu gadu laikā Baltijas valstīs plāno pārsniegt 100 miljonu eiro apgrozījumu, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Kopējā pozitīvā situācija ekonomikā un e-komercijas popularitātes pieaugums ļauj mums izvirzīt ambiciozu plānu - tuvāko divu gadu laikā Baltijā plānots pārsniegt 100 miljonu eiro apgrozījumu. Šādu plānu lielā mērā redzam balstītu jaunās produktu kategorijās - mēbeles, apģērbs, apavi un citas, loģistikas pakalpojumu attīstībā un sniegto pakalpojumu ātrumā," teica "1A" valdes loceklis Mareks Zuika.

Atbilstoši operatīvajiem datiem "1A" uzņēmumu apgrozījums Baltijā 2017.gadā sasniedza 60 miljonus eiro, kas ir par 35% vairāk nekā 2016.gadā. Tostarp Latvijas internetveikala "1A.lv" apgrozījums bija 41 miljona eiro apmērā, kas ir par aptuveni 30% vairāk nekā 2016.gadā, bet Lietuvas internetveikala "1A.lt", kā arī Igaunijas internetveikala "1A.ee" apgrozījums pieauga par aptuveni 40%, sasniedzot attiecīgi deviņus miljonus eiro un 10 miljonus eiro.

Starp internetveikalā pirktākajām precēm pērn bija mobilās ierīces jeb viedtālruņi, datortehnika, smaržas un kosmētika, sadzīves tehnika, mājsaimniecības preces, rotaļlietas un sporta preces.

Vērtējot "1A" uzņēmumu grupas darbību 2017.gadā, "1A" valdes loceklis atzina, ka pērn audzis ne tikai "1A" apgrozījums, bet arī veiktas investīcijas uzņēmuma izaugsmē, produktivitātē un servisa uzlabošanā. "Aizvien vairāk cilvēku izvēlas iepirkties internetā, novērtējot interneta veikala funkcionalitāti, tēlu un veikala uzticamību. Uzskatām, ka biznesa veiksmīgai darbībai un klienta lojalitātei svarīgs ir triju komponenšu kopums - ātrums, ērtums un serviss, pie kā strādājam ik dienu," sacīja Zuika.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "1a.lv" īpašniece SIA "Mobilukss" 2016.gadā strādāja ar 31,512 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 33 320 eiro apmērā.

"Mobilukss" dibināts 2002.gadā, un tā pamatkapitāls ir 110 000 eiro. "Mobilukss" īpašnieki ir Zuika (55%), uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Genadijs Skrinniks (25%) un Kaspars Polis (20%).