"Nordic Plast" izsludinājis iepirkumu atkritumu pārstrādes iekārtu piegādei un esošo modernizācijai par 1,4 miljoniem eiro

Rīga, 19.janv., LETA. Otrreizējo izejvielu pārstrādes uzņēmums SIA "Nordic plast" izsludinājis iepirkumu atkritumu tehnoloģisko pārstrādes iekārtu iegādei un uzstādīšanai un esošo iekārtu modernizācijai par 1,4 miljoniem eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB).

Atbilstoši tehniskajai specifikācijai, konkurss rīkots, lai modernizētu uzņēmuma esošās iekārtas, uzlabojot procesu elastību, produkcijas kvalitāti un caurlaidību, kā arī samazinot ar manuālo šķirošanu saistītās darbības izmaksas. Minēto paredzēts panākt, uzņēmumā izveidojot divus jaunus atkritumu pārstrādes mezglus optiskajai šķirošanai un priekšmazgāšanai, tostarp tai nepieciešamās palīgiekārtas, kā arī pilnveidojot esošās centrifūgas, aizstājot tās ar labāk funkcionējošu alternatīvu.

Līdz ar uzņēmuma tehnoloģisko modernizāciju, paredzēts uzlabot galaproduktu - augsta blīvuma polietilēna (HDPE) un polipropilēna (PP) - tīrību par vairāk nekā 95%, uzlabot šķirošanas efektivitāti par vairāk nekā 90%, uzlabot materiālu caurlaidību šķirošanas līnijā par vairāk nekā 15%, kā arī nodrošināt HDPE un PP kā ievades padeves materiālu pārstrādi.

Iepirkuma līguma paredzamais izpildes termiņš ir 2019.gada 2.decembris, liecina IUB mājaslapā publicētā informācija.

Piedāvājumus iepirkumā iespējams iesniegt līdz šā gada 7.februāra plkst.16 Rūpnīcu ielā 4, Olainē.

Uzņēmums iepirkumu organizē Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projekta ""Nordic Plast" polimēru pārstrādes parks" aktivitātes "Atkritumu pārstrādes veicināšanas" pirmās kārtas laikā.

SIA "Nordic Plast" 2016.gadā strādāja ar 7,289 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 89 426 eiro apmērā. Savukārt uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 9,13 miljoni eiro, bet pelņa - 766 777 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

SIA "Nordic Plast" dibināta 2000.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,169 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir SIA "Eco Baltia grupa", kam pieder arī vides apsaimniekošanas uzņēmumi "Eco Baltia vide", "Eko Kurzeme", "Jumis", pārstrādes rūpnīcas "Pet Baltija" un "Eko Pet", ražotāju atbildības sistēmas operators "Latvijas Zaļais punkts", kā arī otrreizējo izejvielu tirdzniecības un apstrādes uzņēmums "Eko Reverss".