"Benu Aptieka Latvija" aizvadīto darbības gadu cer noslēgt ar finanšu rādītāju pieaugumu

Rīga, 15.janv., LETA. Aptieku tīkla "Benu aptieka" pārvaldošais uzņēmums SIA "Benu Aptieka Latvija" aizvadīto darbības gadu cer noslēgt ar finanšu rādītāju pieaugumu, aģentūrai LETA sacīja "Benu Aptieka" direktore Anete Rožkalna.

Viņa skaidroja, ka "Benu Aptieka Latvija" finanšu gads tiek slēgts tikai janvāra beigās. Tomēr, runājot par finanšu rādītāju prognozēm, Rožkalne pauda cerību, ka visas uzņēmuma īstenotās aktivitātes un ieguldījumi pērn būs radījuši pozitīvu ietekmi arī uz tā finanšu rādītājiem, lai "Benu Aptieka Latvija" nākamajā gadā varētu turpināt attīstīt dažādus projektus un pilnveidot piedāvājumus klientiem.

Vērtējot uzņēmuma darbību aizvadītajā gadā, "Benu Aptieka" direktore norādīja, ka aizvadītais gads uzņēmumam bijis veiksmīgs. Tā laikā "Benu Aptieka" speciāli organizēja klientiem izglītojošus seminārus par dažādām aktuālām tēmām, kā arī turpināja aptieku farmaceitu profesionālo izglītošanu.

Vienlaikus Rožkalna sacīja, ka pērn uzņēmums ieviesis praktiski visus ieplānotos projektus, kā arī decembrī sācis labdarības akciju "Ar sirsnību pret slimību" bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām. Tāpat uzņēmums strādājis pie iekšējo procesu un IT sistēmas darbības uzlabošanas, tostarp integrējis e-recepti savā sistēmā.

"Benu Aptiekas" direktore atzīmēja, ka aizvadītajā gadā uzņēmums paplašināja "Benu Aptieku" tīklu par kopumā trīs aptiekām Rīgā, Cēsīs un Jelgavā. Tāpat Jelgavā tīkls pērn paplašināts ar trīs franšīzēm.

Savukārt vērtējot situāciju tirgū, Rožkalna norādīja, ka kopumā tirgū būtiskas pārmaiņas aizvadītajā gadā nav notikušas, jo nav ne jaunpienācēja, ne kāda tirgus spēlētāja, kas to būtu atstājis. "Konkurence stimulē attīstību un liek mums visiem būt vēl aktīvākiem," uzsvēra "Benu Aptieka" direktore.

Viņa skaidroja, ka patlaban uzņēmuma galvenais izaicinājums ir aptieku tīkla IT sistēmas pielāgošana e-receptei, jo, ņemot vērā, ka Nacionālais veselības dienests turpina attīstīt e-veselības sistēmu, arī uzņēmumam jāveic pielāgojumi savā sistēmā.

Runājot par uzņēmuma plāniem šogad, Rožkalne sacīja, ka uzņēmuma darbības fokusā turpinās būt klients un tam nepieciešamo zāļu pieejamības nodrošināšana, profesionāla un kvalitatīva klientu apkalpošana, kā arī klientu izglītošanas semināru rīkošana un jaunu pakalpojumu attīstīšana. "Turpināsim pielāgot arī IT sistēmu gan e-receptes vajadzībām, gan Eiropas Parlamenta un Padomes Viltoto zāļu direktīvas prasībām," uzsvēra "Benu Aptiekas" direktore.

"Benu aptieku" tīkla pārvaldītājas SIA "Benu aptieka Latvija" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.februāra līdz 2017.gada 31.janvārim, bija 41,909 miljoni eiro, kas ir par 7,2% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet peļņa samazinājās par 14,1% un bija 1,11 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Benu aptieka Latvija" dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 333 410 eiro. "Benu aptieka Latvija" pilnībā pieder "Phoenix Baltics Holding", kuras īpašniece savukārt ir Vācijas kompānija "Phoenix International Beteiligungs GmbH".