Eksperte: Pērn dažādi ārkārtas notikumi maz ietekmēja tūrisma nozari

Rīga, 10.janv., LETA. Aizvadītais gads tūrisma nozarē bija veiksmīgs, jo to maz ietekmēja dažādi ārkārtas notikumi, piemēram, terorakti un nemieri, tāpat par labu tūrismam nāca vēsie laikapstākļi Latvijā, aģentūrai LETA sacīja ceļojumu aģentūras SIA "Latvia Tours" direktore Ieva Keiša.

"Aizvadītais gads tūrisma nozarē bija veiksmīgs, lielā mērā pateicoties mierīgiem blakusapstākļiem, kas tiešā veidā ietekmē ceļotāju paradumus, piemēram, nemieri un terorakti dažādos reģionos, dabas katastrofas, kā arī vēsie laikapstākļi tepat Latvijā. Aizvadītajā gadā laimīgā kārtā šāda veida satricinājumu nav bijis sevišķi daudz, tāpēc būtiska ietekme uz nozares darbību nav bijusi," sacīja Keiša.

Arī "Latvia Tours" aizvadītais gads aizvadīts veiksmīgi, un uzņēmumam teju visos darbības segmentos izdevies strādāt ar pieaugumu, piebilda Keiša.

"Ceļotāju paradumi aizvadītajā gadā bija nemainīgi – tā, piemēram, starp biežākajiem atvaļinājumu galamērķiem vietējo iedzīvotāju vidū ierindojās vienmēr tūristu iemīļotie Turcijas kūrorti, kuriem cieši pa pēdām seko saulainās Eiropas valstis - Grieķija, Itālija, Spānija utt. Daļa iedzīvotāju atvaļinājumā lēma doties gada beigās, svētku brīvdienās, un šogad populārākais Jaungada svinību galamērķis mūsu klientu vidū bija tālā Bangkoka Taizemē," atklāja Keiša.

"Latvia Tours" 2016.gadā kopumā strādāja ar 17,567 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 152 053 eiro apmērā, liecina informācija "Firmas.lv".

"Latvia Tours" ir viena no lielākajām tūrisma aģentūrām Latvijā. Tā ir dibināta 1992.gadā. Kompānijas pamatkapitāls ir 113 820 tūkstoši eiro, un tā pieder investoram no Apvienotās Karalistes Deividam Verjē.