Darbu "Norvik bankas" valdē atstājis Sergejs Goraščenko

Rīga, 5.janv., LETA. Darbu "Norvik bankas" valdē atstājis Sergejs Goraščenko, liecina "Firmas.lv" dati.

Savukārt darbu "Norvik bankas" valdē turpina Olivers Ronalds Bramvels (Oliver Ronald Bramwell), Anna Verbicka, Aleksejs Kutjavins, Dmitrijs Kalmikovs un Laura Poča-Rozenblūma.

"Norvik bankas" mārketinga vadītāja Evita Jansone aģentūrai LETA sacīja, ka banka izskata iespēju vakantajam valdes locekļa amatam piesaistīt kādu spēcīgu nozares pārstāvi. "Lai vēl vairāk nostiprinātu savas pozīcijas tirgū, "Norvik banka" izskata iespēju valdes komandai piesaistīt vēl kādu spēcīgu nozares pārstāvi," viņa sacīja, piebilstot, ka pēdējo četru gadu laikā banka ir veikusi būtisku darbu, lai stiprinātu efektivitāti.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Norvik banka" 2017.gada deviņos mēnešos guva peļņu 3,253 miljonu eiro apmērā, kas ir trīs reizes mazāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā. "Norvik bankas aktīvi 2017.gada 30.septembrī bija 843,478 miljoni eiro, kas ir par 3,9% mazāk nekā 2016.gada beigās, kad bankas aktīvi bija 878,176 miljonu eiro apmērā.

Pēc aktīvu apmēra "Norvik banka" 2017.gada septembra beigās bija astotā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. "Norvik bankas" akciju kontrolpaketes īpašnieks ir Grigorijs Guseļņikovs.