"Maxima X" veikala rekonstrukcijā Rīgā investēti 1,5 miljoni eiro

Rīga, 18.dec., LETA. Mazumtirdzniecības veikala "Maxima X" rekonstrukcijā Rīgā, Sarkandaugavas ielā 9, investēti 1,5 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja mazumtirdzniecības veikalu tīkla SIA "Maxima Latvija" pārstāve Zane Udrase.

No kopējā līdzekļu apmēra, uzņēmums veikala rekonstrukcijā investēja 340 000 eiro, savukārt pārējās rekonstrukcijas izmaksas sedza ēkas īpašnieks.

Veikals atklāts 2004.gada vasarā, un līdz šim vērienīgas pārmaiņas tas nebija pieredzējis. Respektējot vēsturisko mantojumu un vietējo apbūvi, tika rekonstruēta vecā ēka, kā arī piebūvēta jauna daļa. Līdz ar to veikala tirdzniecības platība pēc rekonstrukcijas kļuvusi divas reizes plašāka, sasniedzot gandrīz 700 kvadrātmetrus.

Veikala energoefektivitātes veicināšanai, tajā no saldētavu aukstumiekārtām tiek atgūts siltums, kas tiek izmantots veikala palīgtelpu apsildei. Tāpat veikalā izveidots lietusūdens krājrezervuārs, lai lietusūdeni pakāpeniski novadītu pilsētas lietusūdens kanalizācijā. Savukārt līdzšinējā elektriskā apkures sistēma nomainīta uz energoefektīvu gāzes apkuri.

Turpmāk minētajā "Maxima X" veikalā strādās 35 darbinieki, kas rūpēsies, lai iedzīvotāji varētu iegādāties visu nepieciešamo.

"Maxima Latvija" operacionālā vadītāja Kristīne Āboltiņa norādīja, ka līdz ar veikala tirdzniecības zāles paplašināšanu, tajā piedāvātais sortiments arī kļuvis lielāks. "Tagad klientu izvēlei piedāvāsim teju 9000 dažādu preču. Ņemot vērā klientu paradumu maiņu, visvairāk paplašinājām tieši svaigās pārtikas preču sortimentu, kā arī vitrīnu produktu sortimentu," sacīja Āboltiņa.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka veikalā izveidotas arī četras pašapkalpošanās kases, no kurām divās klienti varēs norēķināties gan ar skaidru naudu, gan maksājumu kartēm, bet vēl divās – tikai ar maksājumu kartēm. "Līdz ar to šis ir jau 30.veikals "Maxima Latvija" tīklā, kurā pieejamas pašapkalpošanās kases. Tāpat veikalā iedzīvotājiem vēl pieejamas trīs ierastās kases, kurās klientus apkalpos kasieres," teica "Maxima Latvija" operacionālā vadītāja.

Viņa arī norādīja, ka, rūpējoties par apkārtējo vidi, nākamā gada pavasarī plānots pabeigt apkārtnes apzaļumošanu, savukārt uz veikala ēkas jumta esošajām ārējām tehniskajām iekārtām izveidoti skaņu vairogi, lai samazinātu iespējamo troksni, kas varētu traucēt apkārtējo māju iedzīvotāju ikdienu.

Jaunā "Maxima X" veikala atklāšana Sarkandaugavas ielā 9, Rīgā, notiks ceturtdien, 21.decembrī, plkst.10.

Jau ziņots, ka "Maxima Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 694 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 37,5% un bija 11,98 miljoni eiro. "Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro.

"Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V", liecina "Firmas.lv" informācija. Patlaban "Maxima" veikalu tīklu veido triju formātu 154 veikali - 126 "Maxima X", 24 "Maxima XX" un četri "Maxima XXX" veikali -, kas atrodas 46 apdzīvotās vietās Latvijā.