Audio tehnoloģiju iesācējuzņēmums "Sonarworks" piesaistījis investīcijas pusmiljona eiro apmērā

Rīga, 11.dec., LETA. Latvijas audio tehnoloģiju iesācējuzņēmums "Sonarworks" piesaistījis investīcijas pusmiljona eiro apmērā no Igaunijas riska kapitāla fonda "Karma Ventures", aģentūru LETA informēja "Sonarworks" pārstāvji.

Kā norādīja uzņēmuma līdzdibinātājs Helmuts Bēms, jaunās investīcijas ļaus attīstīt produktus, kas būtiski uzlabos mūzikas klausītāju pieredzi visā pasaulē.

Uzņēmums "Sonarworks" radījis unikālu programmatūru, kas būtiski uzlabo skaņas kvalitāti austiņās un skaļruņos. 'Mūsu kā uzņēmuma misija ir nodrošināt absolūti perfektu mūzikas skanējumu no jebkurām jau esošām austiņām vai skaļruņiem, ņemot vērā gan mūzikas radītāju ieceri, gan klausītāju dzirdes īpatnības," sacīja Bēms.

Pēc "Firmas.lv" datiem 31,18% SIA "Sonarworks" kapitāldaļu pieder "KS AIF Imprimatur Capital Technology Venture Fund", 17,35% - Mārtiņam Popelim un Bēmam katram, 14,54% - SIA "Proks Capital", 8,93% - "KS AIF Imprimatur Capital Seed Fund", bet atlikušie 10,64% vienādās daļās pieder SIA "VVMV" un "FlyCap Investment Fund I AIF".

Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 923 459 eiro, bet zaudējumi sasniedza 58 836 eiro.