"Veselības centru apvienība" iegādājusies Dubultu poliklīniku

Rīga, 1.dec., LETA. AS "Veselības centru apvienība" iegādājusies 100% SIA "Dubultu poliklīnika" kapitāldaļas, aģentūru LETA informēja holdinga "Repharm", kurā ietilpst VCA, pārstāve Līga Ribkinska.

Darījuma summa netiek izpausta. Par Dubultu poliklīnikas valdes priekšsēdētāju iecelta VCA valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa.

"Turpmāk Jūrmalas iedzīvotājiem būs iespēja saņemt veselības aprūpes pakalpojumus no uzņēmuma ar VCA zīmolu. Paplašinoties uzņēmumam, rodas lieliska iespēja sinerģiskai uzņēmumu pieredzes apkopošanai un turpmākai pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai mūsu iedzīvotāju veselības vajadzību apmierināšanai," sacīja Lapiņa.

Dubultu poliklīnika ir ambulatora ārstniecības iestāde, kas piedāvā plaša spektra pakalpojumus gan bērniem, gan pieaugušajiem. "Dubultu poliklīnika" pērn strādāja ar 1,075 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 35 033 eiro apmērā, liecina informācija "Firmas.lv".

"Dubultu poliklīnika" dibināta 1998.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Iepriekš uzņēmums piederēja SIA "Jūrmalas veselības centrs".

VCA medicīnas centri atrodas Rīgas centrā, Purvciemā, Pļavniekos, Mežaparkā, Bolderājā, Imantā, Juglā un Sarkandaugavā, kā arī Daugavpilī, Liepājā un Talsos. Šajos centros tiek apkalpots vairāk nekā pusmiljons pacientu, bet nodarbināti vairāk nekā 1300 štata darbinieku, tajā skaitā vairāk nekā 600 ārstu.

VCA reģistrēta 2011.gada novembrī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 835 090 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir AS "Poliklīnika", kas savukārt pieder holdingkompānijai "Repharm". Pērn VCA peļņa bija 2,193 miljoni eiro, kas ir samazinājums par gandrīz 20%, bet uzņēmuma apgrozījums bija 18,981 miljons eiro, kas ir par 1,5% vairāk nekā 2015.gadā.