Lems par jauna SIA "Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca" valdes locekļa iecelšanu

Valmiera, 15.nov., LETA. 1.decembrī SIA "Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca" kapitālsabiedrības dalībnieku sapulcē valdes locekļa amatā ievēlēs fizioterapeitu Didzi Lūkinu, aģentūru LETA informēja Smiltenes novada pašvaldības pārstāve Marita Mūze.

Lūkins ir ieguvis divas augstākās izglītības - Latvijas Universitātē, Ekonomikas un vadības fakultātē sociālo zinātņu bakalaura grādu ekonomikā, savukārt Rīgas Stradiņu universitātē profesionālo bakalaura grādu veselības aprūpē un fizioterapeita profesionālo kvalifikāciju. Iepriekšējā darba pieredze ir saistīta gan ar uzņēmējdarbību, gan finanšu nozari, strādājot par investīciju projektu vadītāju. Kā fizioterapeits Lūkins praktizējies un strādājis vairākās medicīnas iestādēs Latvijā un Vācijā, atvēris savu fizioterapeita privātpraksi "DL Fizio" Smiltenē un Cēsīs.

Lūkins rosina izstrādāt vadlīnijas “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīcas” ilgtermiņa un vidējā termiņa attīstībai, kā arī pievērst uzmanību finanšu un cilvēkresursu organizācijai, strādājot pie jaunu speciālistu piesaistes, mūsdienu prasībām atbilstošas vides, infrastruktūras un tehnoloģiju nodrošināšanas un slimnīcas pakalpojumu pieejamības un kvalitātes.
Viens no slimnīcas galvenajiem uzdevumiem būs panākt vienošanos ar Nacionālā veselības dienestu par valsts finansējuma piešķiršanu, kā arī saglabāt 24 stundu traumpunktu, lai nodrošinātu līdz šim ierastos pakalpojumus, uzskata Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis (VL/TB-LNNK).

Konkursā uz valdes locekļa amatu tika saņemti četri pieteikumi.

Pērn SIA "Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca" strādāja ar 100 385 eiro lieliem zaudējumiem un apgrozījumu, kas sasniedza 945 917 eiro. Slimnīcā strādā 59 darbinieki, liecina "Firmas.lv" dati.