Par "adidas Baltics" valdes priekšsēdētāju kļuvis "adidas" vadītājs Polijā Červonogrodzkis

Rīga, 20.okt., LETA. Par sporta preču tirgotājas SIA "adidas Baltics" valdes priekšsēdētāju kļuvis "adidas" vadītājs Polijā Arturs Červonogrodzkis, aģentūrai LETA apstiprināja "adidas" pārstāvji.

Kā liecina "Firmas.lv", izmaiņas uzņēmuma valdē reģistrētas 16.oktobrī. Červonogrodzkis nomainījis līdzšinējo valdes priekšsēdētāju Čehijas pilsoni Josefu Jelineku. Darbu valdē turpina līdzšinējie valdes locekļi Iluta Linde un Vācijas pilsonis Andreas Rihters.

Uzņēmuma "adidas Baltics" pārstāvji skaidroja, ka izmaiņas valdē saistītas ar līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Jelineka pienākumu maiņu. Savukārt, ņemot vērā "adidas" Polijas vadītāja Červonogrodzka līdzšinējo pieredzi "adidas" grupā, viņa pilnvaras tika paplašinātas, viņa kļūstot arī par "adidas Baltics" valdes priekšsēdētāju.

Pagājušajā gadā sporta preču tirgotājas SIA "adidas Baltics" apgrozījums bija 18,47 miljoni, liecina "Firmas.lv" informācija. Tas ir par 3% vairāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 18,11 miljonus eiro. Savukārt uzņēmuma peļņa pērn bija 344 368 eiro, bet 2014.gadā - 139 312 eiro.

SIA "adidas Baltics" dibināta 2005.gada nogalē. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 28 457 eiro. "adidas Baltics" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai "adidas International B.V.".