Zivju produktu izplatītājs "Salas zivis" apgrozījums pērn pieauga par 4,4%

Rīga, 25.sept., LETA. Zivju produktu izplatītājs "Salas zivis" pagājušajā gadā strādāja ar 31,779 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 57,4% un bija 536 549 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotais kompānijas gada pārskats.

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Salas zivis" ieņēmumi Lietuvā pērn veidoja 24,7% no kopējā apgrozījuma, bet 66,5% ieņēmumu gūti Latvijā.

Kompānijas vadība arī atzīmē, ka 2016.gada beigās tika apstiprināts "Salas zivis" investīciju projekts, kurā no Eiropas Jūrlietu un Zivsaimniecības fonda uzņēmumam piešķirs līdzfinansējumu 68 793 eiro apmērā jaunu ražošanas iekārtu iegādei. Kompānija plāno iegādāties vakuuma pakošanas iekārtu un zivju kaulu izņemšanas iekārtu, kā arī transportlīdzekļus produkcijas pārvadāšanai, kas ļaus uzlabot produkcijas piegādi.

Uzņēmuma vadība norāda, ka nākotnē "Salas zivis" turpinās investēt pasākumos, lai paplašinātu un uzlabotu ražošanas procesus un atjaunotu transportlīdzekļu sastāvu, iespējams, piesaistot Eiropas Zivsaimniecības fonda finansējumu. Tāpat kompānija meklēs iespējas paplašināt un atrast jaunus realizācijas tirgus preču produkcijas pārdošanai, palielinot produkcijas piegādi uz Eiropas Savienības (ES) valstīm. Iecerēts arī turpināt pasākumus, lai paaugstinātu produkcijas kvalitāti, kā arī paplašinātu preču sortimentu.

Kompānijas vadība prognozē, ka "Salas zivis" finanšu rādītāji šogad nebūs sliktāki kā 2016.gadā, un varētu pat būt labāki saistībā ar jauno projektu ieviešanu un jau iesākto projektu attīstību. Tāpat šogad kompānija plāno tirdzniecībā ieviest jaunu produktu - fasētos sarkanos ikrus ar "Salas zivis" zīmolu. Uzņēmums ir iecerējis arī vēl vairāk paplašināt sortimentu tirdzniecības tīklā "Lidl", kas ļaus būtiski palielināt apgrozījumu un kāpināt eksporta apmērus. Uzņēmuma mērķis ir piegādāt preces ne tikai Lietuvā esošajiem "Lidl" veikaliem, bet arī "Lidl" veikaliem citās valstīs.

Eksporta attīstības kontekstā šogad galveno uzsvaru "Salas zivis" plāno likt uz sadarbības sākšanu ar lielāko etnisko produktu izplatītāju Eiropā - "Monolith", norāda kompānijas vadība.

2015.gadā "Salas zivis" strādāja ar 30,438 miljonu eiro apgrozījumu un 340 929 eiro peļņu.

"Salas zivis" ir viens no lielākajiem saldēto un atvēsināto zivju piegādātājiem Latvijā, kas darbību sāka 1999.gadā. Paplašinot darbību, 2010.gadā "Salas zivis" sāka darbību Lietuvā. Kompānijas īpašnieki ir Krievijas pilsonis Ivans Borisenko (51,03%), kā arī Latvijas privātpersonas Jurijs Bezmeļņickis (37,21%) un Jevgēnijs Nagornovs (11,76%).