Būvfirma "Merks" pabeigusi jauno dzīvokļu projektu "Skanstes parks"

Rīga, 7.sept., LETA. Izbūvējot 130 jaunus dzīvokļus trīs mājās, būvkompānija SIA "Merks" noslēgusi dzīvojamā projekta "Skanstes parks" izveidi, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Teritorijā ir labiekārtots publiski pieejams parks 21 000 kvadrātmetru platībā, bērnu rotaļu laukumi un izbūvētas apakšzemes autostāvvietas. Kopējā ēku platība ir vairāk kā 12 600 kvadrātmetri, ko aizņem divu līdz piecu istabu dzīvokļi.

"Merks" mārketinga un komunikāciju vadītāja Liene Meklere-Kutsare aģentūrai LETA sacīja, ka dzīvokļu pārdošanas cena šajā projektā ir sākot no 2200 eiro par kvadrātmetru un patlaban jau ir pārdoti vai rezervēti nedaudz vairāk nekā 50% dzīvokļi.

Aģentūras LETA aprēķini liecina, ka investīcijas projektā ir aptuveni 28 miljoni eiro, ņemot vērā projekta platību un dzīvokļu pārdošanas cenu.

Projekts tika uzsākts 2015.gadā ar pirmās mājās Grostonas ielā 12 būvniecību, kam sekoja māja Dikmaņu ielā 4 un māja Vesetas ielā 15, pēc kuru pabeigšanas šī gada septembrī noslēdzas arī kopējā "Skanstes parka" izveide.

"Pieprasījumu pēc mūsdienīgām dzīvesvietām centra tuvumā apliecina tas, ka mūsu iepriekšējos projektos - "Skanstes virsotnēs" un "Skanstes mājas" - visi dzīvokļi ir pārdoti, bet "Skanstes Parkā" pārdota vai rezervēta jau vairāk kā puse no dzīvokļiem. "Merks" arī nākotnē plāno izstrādāt un radīt jaunus dzīvokļu projektus tuvu pilsētas centram, veidojot to par pievilcīgu dzīvesvietu," skaidroja "Merks" valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš.

SIA "Merks" ir AS "Merko Ehitus" grupas uzņēmums, viens no vadošajiem būvniecības un nekustamo īpašumu attīstītājiem Latvijā, kas uzbūvējis jau vairāk kā 120 objektus, tai skaitā sabiedriskās un ražošanas būves, un vairāk kā 1000 dzīvokļus dažādos dzīvojamo māju projektos.

"Merks" 2016.gadā strādāja ar 45,144 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 30% mazāks nekā 2015.gadā. Uzņēmums pērn cieta 421 525 eiro zaudējumus salīdzinājumā ar 2015.gadā gūto 1,605 miljonu eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.