Mežizstrādes uzņēmuma "R grupa" apgrozījums pērn sarucis par 1%

Rīga, 29.aug., LETA. Mežizstrādes uzņēmums "R grupa" pagājušajā gadā strādāja ar 9,274 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās četras reizes - līdz 19 608 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pagājušo gadu "R grupa" noslēdza ar pozitīvu darbības rezultātu - peļņu 19 608 eiro apmērā, kas salīdzinājumā ar 2015.gadu ir samazinājusies par aptuveni 75%. Šādu rezultātu galvenokārt ietekmējis pakalpojumu cenu pieaugums.

Vienlaikus uzņēmuma vadība informē, ka kompānijas apgrozījuma samazinājums aizvadītajā gadā ir saistīts ar uzņēmuma pārstrukturizāciju mežizstrādes un kokmateriālu pakalpojumu pārvadājumu jomā, kad lielākā daļa tehnikas tika nodarbināta savu resursu izstrādei un piegādei, tādā veidā samazinot nepieciešamību pēc apakšuzņēmēju sniegtajiem pakalpojumiem un līdz ar to samazinot uzņēmuma apgrozījumu šajā jomā.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka, izvērtējot "R grupa" 2016.gada finanšu rādītājus un virzību uz kompānijas mērķu sasniegšanu, uzņēmums šogad plāno turpināt darbību. Kompānija plāno attīstīt un paplašināt zāģmateriālu tirdzniecības sektoru.

"R grupa" vadība arī atgādina, ka pagājušajā gadā kompānija ir dibinājusi kontaktus ar sadarbības partneriem Ķīnā, ar kuriem nākotnē plānots slēgt ilgtermiņa līgumus un tādējādi attīstīt kokmateriālu eksporta sektoru.

Saskaņā ar "Firmas.lv" sniegto informāciju, 2015.gadā "R grupa" strādāja ar 9,371 miljonu eiro apgrozījumu un 79 143 eiro peļņu.

"R grupa" Komercreģistrā iegrāmatota 2002.gadā, tās pamatkapitāls ir 284 564 eiro. Kompānija pilnībā pieder Jurim Rūsam.