"Hanzas maiznīcas" turpmāk iegādāsies vietējo zemnieku audzētos rudzu miltus

Rīga, 28.aug., LETA. AS "Hanzas maiznīcas" ir vienojies ar graudu pārstrādātāju AS "Rīgas Dzirnavnieks", ka tas "Hanzas maiznīcām" piegādās no Latvijas zemnieku audzētiem rudzu graudiem maltus miltus, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

"Jau līdz šim mēs sadarbojāmies ar vietējiem miltu ražotājiem, kas piegādāja mums miltus no vietējiem graudiem. Šobrīd mēs speram soli tālāk un esam vienojušies ar AS "Rīgas Dzirnavnieks" par šo miltu izcelsmes izsekojamību, kas ļauj mums noteikt kurā Latvijas saimniecībā graudi ir izaudzēti. Tādā veidā mēs varam garantēt, ka katrs mūsu ražotnē izceptais maizes kukulis nāk no vietējiem laukiem," sacīja "Hanzas maiznīcas" vadītājs un valdes loceklis Uģis Mihņevičs.

Kompānijā informēja, ka "Hanzas maiznīcas" līdzīgu vienošanos kā ar "Rīgas Dzirnavnieku" tikai par citiem miltu veidiem plāno noslēgt ar pārējiem piegādātājiem.

"Rīgas Dzirnavnieks" valdes loceklis Žilvinas Pakeltis sacīja, ka Latvijā ir senas rudzu audzēšanas tradīcijas, kas ļauj izaudzēt labas kvalitātes graudus un iegūt augstas kvalitātes rudzu miltus. "Sadarbojamies ar vairāk nekā 30 saimniecībām Latvijā, kas audzē rudzus un varam garantēt to augsto kvalitāti. Mums ir gandarījums, ka mūsu maizes ražotājs izvēlas Latvijā izaudzētu graudu miltus - tas ir augstākais novērtējums zemniekiem un motivācija viņiem tos audzēt vietējam patēriņam, nevis graudu eksportam uz ārvalstīm," sacīja Pakeltis.

"Rīgas Dzirnavnieks" valdes loceklis prognozēja, ka šis būs labs ražas gads, par ko liecina līdz šim nokultie un atvestie rudzi. Viņš arī atzina, ka patlaban rudzu kulšana Latvijas laukos tuvojas noslēgumam.

Jau ziņots, ka, saskaņā ar "Firmas.lv" datiem, "Hanzas maiznīcas" pagājušajā gadā strādāja ar 16,093 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauguši par 5,1% un bija 907 000 eiro.

"Hanzas maiznīcas" īpašnieks Somijas uzņēmums "Vaasan", kurš ir starptautiskā Zviedrijas koncerna "Lantmännen ek. för" sastāvdaļa.