"Veselības centru apvienība" palielina līdzdalību "Talsu veselības centrā"; izskata arī citu uzņēmumu iegādi

Rīga, 23.aug., LETA. AS "Veselības centru apvienība" (VCA) ir palielinājusi līdzdalību SIA "Talsu
veselības centrs" līdz 27,5% un neizslēdz arī citu veselības centru daļēju vai pilnīgu iegādi, aģentūrai LETA pastāstīja VCA pārvaldošā holdinga AS "Repharm" ģenerāldirektors Dins Šmits.

Konkrētas darījuma summas no uzņēmuma puses netiek izpaustas.

Kā liecina "Firmas.lv", izmaiņas reģistrētas 21.augustā. VCA patlaban ir lielākais "Talsu veselības centra" akcionārs, otrs lielākais akcionārs ar 22,5% kapitāldaļu ir Kaspars Burlakovs. Pārējās uzņēmuma daļas vienādi pa 2,5% pieder vēl 20 privātpersonām.

Šmits arī atzina, ka VCA nenoliedz iespēju palielināt savu līdzdalību šajā uzņēmumā, kā arī neizslēdz jaunu veselības centru iegādi.

""Repharm" izskata piedāvājumus par vēl kādu holdinga uzņēmumu profilam atbilstošu uzņēmumu iegādi," norādīja Šmits, sīkāku informāciju patlaban vēl nenorādot.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Talsu veselības centrs" apgrozījums pērn bija 557 259 eiro, bet peļņa - 34 911 eiro. "Talsu veselības centrs" dibināts 2002.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2840 eiro.

Jau vēstīts, ka pērn VCA peļņa bija 2,193 miljoni eiro, kas ir samazinājums par gandrīz 20%, bet uzņēmuma apgrozījums bija 18,981 miljons eiro, kas ir par 1,5% vairāk nekā 2015.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

VCA medicīnas centri atrodas Rīgas centrā, Purvciemā, Pļavniekos, Mežaparkā, Bolderājā, Imantā, Juglā un Sarkandaugavā, kā arī Daugavpilī, Liepājā un Talsos. Šajos centros tiek apkalpots vairāk nekā pusmiljons pacientu, bet nodarbināti vairāk nekā 1300 štata darbinieku, tajā skaitā vairāk nekā 600 ārstu.

VCA dibināta 2011.gada novembrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 835 090 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir AS "Poliklīnika", kas savukārt pieder holdingkompānijai AS "Repharm".