Sarunas ar potenciālajiem "KVV Liepājas metalurga" pircējiem noslēgsies augusta beigās

Rīga, 15.aug., LETA. Sarunas ar potenciālajiem maksātnespējīgās AS "KVV Liepājas metalurgs" pircējiem noslēgsies augusta beigās, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma maksātnespējas administratora pārstāvis Dzintars Hmieļevskis.

Maksātnespējas reģistra informācija liecina, ka ir iesniegts precizēts "KVV Liepājas metalurga" mantas pārdošanas plāns. Kompānijas maksātnespējas procesa administrators Guntars Koris ir pagarinājis mantas pārdošanas termiņu, lai mēneša laikā saskaņotu ar nodrošinātajiem kreditoriem sagatavotos pirkuma līgumus un pieņemtu lēmumu par investora (pircēja) galīgo izvēli. Termiņa pagarinājums nepieciešams arī investora pārstāvju, kuriem tiek kārtotas vīzas Latvijas apmeklējumam augusta beigās, vizītes nodrošināšanai.

Parādnieka ieķīlātās mantas pārdošanas termiņš pagarināts līdz 2017.gada 29.septembrim.

Hmieļevskis norādīja, ka patlaban sarunas ar potenciālajiem pircējiem ir noslēguma fāzē un ļoti aktīvas, tāpēc pagaidām papildu informācija netiks atklāta.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "KVV Liepājas metalurga" mantas pārdošanas termiņš jūnijā tika pagarināts līdz 16.augustam. Kompānijas maksātnespējas administrators toreiz mantas pārdošanas termiņu pagarināja, ņemot vērā saņemtos investoru piedāvājumus un nepieciešamo laiku starptautiskās pārdošanas procedūras organizēšanai, piedāvājumu izvērtēšanai, papildus pieprasīto dokumentu saņemšanai, kā arī saistībā ar investora izteikto lūgumu apmeklēt rūpnīcu.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) 30.maijā pēc valdības sēdes norādīja, ka seši potenciālie investori iesnieguši nesaistošos piedāvājumus un Ministru kabinets devis zaļo gaismu tālākām sarunām. Ašeradens pauda, ka ir piesardzīgi optimistisks par iespēju atjaunot ražošanu.

Atbilstoši Maksātnespējas likumam uzņēmuma mantas pārdošanas termiņš ir seši mēneši no maksātnespējas procesa pasludināšanas dienas, tādējādi šis termiņš bija 2017.gada 16.marts. Vēlāk "KVV Liepājas metalurga" mantas pārdošanas termiņš tika pagarināts līdz 16.jūnijam, bet jūnijā tas tika pagarināts līdz 16.augustam.

"KVV Liepājas metalurga" administrators noteiktajā termiņā saņēma kreditoru prasījumu pieteikumus par kopējo summu 116 587 921,86 eiro. Pieteikti arī 395 uzņēmuma darbinieku prasījumi par kopējo summu 722 791,68 eiro.

Kopējais nodrošināto kreditoru prasījumu apmērs ir 86 935 627,36 eiro, bet nenodrošināto kreditoru prasījumu kopējais apmērs ir 29 652 294,5 eiro.

2016.gada 16.septembrī Liepājas tiesa atzina "KVV Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu. "KVV Liepājas metalurga" ražotnē maksātnespējas pasludināšanas dienā 16.septembrī bija nodarbināti 147 darbinieki.

"KVV Liepājas metalurgs" zaudējumi 2016.gadā bija 26,145 miljonu eiro apmērā, bet uzņēmuma apgrozījums bija 14,163 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.