"Latvijas mediji" cenšas pasargāt nosaukumu "Latvijas avīze" no ļaunprātīgas izmantošanas

Rīga, 9.aug., LETA. Nolūkā pasargāt AS "Latvijas mediji" kādreizējo nosaukumu "Lauku avīze" no ļaunprātīgas izmantošanas, ar mediju uzņēmuma amatpersonām saistītā SIA "Trīspadsmit saules" pārdēvēta par SIA "Lauku avīze", aģentūrai LETA pastāstīja AS "Latvijas mediji" un SIA "Lauku avīze" valdes loceklis Edgars Čeporjus.

Nosaukuma maiņa Uzņēmumu reģistrā fiksēta šā gada 8.augustā, liecina informācija "Firmas.lv".

Kā skaidroja Čeporjus, lēmums mainīt SIA "Trīspadsmit saules" nosaukumu pieņemts, lai novērstu iespējamību, ka nosaukums "Lauku avīze" tiek izmantots ļaunprātīgiem mērķiem. "Bija zināmas indikācijas, ka kāds varētu [nosaukumu] ļaunprātīgi izmantot," skaidroja Čeporjus.

Viņš norādīja, ka nosaukuma maiņa īstenota kā drošības mērs, ņemot vērā to, kas pēdējā laikā notiekot ar interneta domēna vārdiem. "Domājam, ka jābūt mazliet piesardzīgiem," uzsvēra Čeporjus.

Kā ziņots, laikraksta "Latvijas Avīze" izdevēja AS "Lauku avīze" šovasar mainījusi nosaukumu, kļūstot par AS "Latvijas mediji".

AS "Latvijas mediji" (iepriekš - AS "Lauku avīze") dibināta 1991.gadā un tās pamatkapitāls ir 35 570 eiro. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Guntars Kļavinskis, savukārt valdes locekļi - Aigars Stankēvičs un Edgars Čeporjus. AS "Latvijas mediji" padomes priekšsēdētājs ir Olafs Berķis, bet viņa vietnieks - Dzintars Kašs. AS "Latvijas mediji" 2016.gadā strādāja ar 4,419 miljonu eiro apgrozījumu un zaudējumiem 197 315 eiro apmērā.

SIA "Trīspadsmit saules", kuras nosauks tagad ir SIA "Lauku avīze", dibināta 2007.gadā un tās pamatkapitāls 113 600 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir SIA "Privātfonds", kas pieder Britu Virdžīnu salās reģistrētajai "ROG Investments Limited" (89,4%), AS "Latvijas mediji" padomes priekšsēdētājam Olafam Berķim (7,59%), Jānim Berķim (1,63%) un Naurim Berķim (1,39%), liecina informācija "Firmas.lv". Kaut arī uzņēmuma apgrozījums par 2016.gadu nav norādīts, tā zaudējumu apmērs pērn bija 1083 eiro.